» Útra kész

Fóbiatanfolyamokkal segít az easyJet a félelem legyőzésében

| | Nem érkezett még hozzászólás

Minden hatodik ember fél a repüléstől - ennek oka legtöbbször a klausztrofóbia, valamint a turbulenciától és a fel- és leszállástól való szorongás. Az easyJet kétnapos kurzusain tapasztalt trénerek és pilóták segítségével eddig kétezer utas lett úrrá a félelmein - adta hírül a légitársaság.

Az easyJet két évvel ezelőtt indította el Fearless Flyer nevű kurzusát Liverpoolban, hogy segítsen utasainak leszámolni a repüléstől való félelmeikkel. A tanfolyam első napját a résztvevők még a földön töltik, ennek során Lawrence Leyton fóbiaszakértő és az easyJet egyik tapasztalt pilótája eloszlatja a repüléssel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, valamint hasznos technikákat tanít az idegesség leküzdéséhez. A második napon aztán egy egyórás próbarepülés alatt élesben is tesztelhetik a megszerzett tudást a résztvevők.

„El sem hiszem, hogy fel mertem ülni egy repülőgépre. Az elmúlt hét évben végig irtóztam a repüléstől, és még tegnap sem gondoltam volna, hogy lesz elég bátorságom a felszálláshoz. Viszont a kurzus remek volt, és a tanult technikáknak köszönhetően végre félelem nélkül repülhettem. Most már őszintén várom a családi vakációt!” – mesélte Sara Bell, a kurzus egyik résztvevője.

Fotó: Tim Anderson

„Akár extrém fóbiáról, akár enyhe idegességről beszélünk, a repüléstől való félelem jelentősen korlátozhatja az érintettek szabadságát. Nem tudják meglátogatni a családjukat, nem mehetnek üzleti utakra vagy távolabbi nyaralásra. A kurzus révén sokak számára nyitottunk meg új lehetőségeket, hiszen a résztvevők kilencvenöt százaléka a tréning után félelem nélkül száll fel a repülőgépre. Ausztráliából és Argentínából is kaptunk már köszönőlevelet” – mondta Mark Wein, az easyJet Fearless Flyer kurzusainak vezetője.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
19 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
2 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
4 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.