Michelin-csillagos sztárszakácsnő főz a repülőn

Michelin-csillagos sztárszakácsnő főz a repülőn

A héten ismét Anne-Sophie Pic, az Air France új sztárvendég séfje főz a Párizsból New Yorkba tartó AF008-as járaton, akinek a menüsorát az elkövetkező hat hónapban élvezhetik az utasok. Az utazás alatt a három Michelin-csillagos séf különleges gourmet fogásokkal lepi meg a business osztály utasait. A neves szakács előzetesen személyesen mérte fel az utasok igényeit, észrevételeket, javaslatokat gyűjtött, és azt is elmagyarázta, miként lehet összhangba hozni a magas minőségű gasztronómiát a fedélzeti ellátás korlátaival.

Anne-Sophie Pic, akit 2011-ben a világ legjobb női séfjének is választottakFotó: Air France

Anne-Sophie Pic-hez a Servair séfje, Michel Nugues is csatlakozott. A francia szakács a légiutaskísérőkkel osztotta meg tapasztalatait, akik a fogások helyes tálalási módját is elsajátíthatták. Az Air France leányvállalatának és légi ellátás specialistájának, a Servairnek az is a feladata, hogy biztosítsa: a Michelin-csillagos séfek fogásait az utasok az eredeti ízvilágban és frissességben élvezhessék, akár 9000 méter magasban is.

Mesés ízek és illatok Anne-Sophie Pictől

Miután decemberben és januárban a szakácsnő fogásai elvarázsolták a La Première kabin utasait, Anne-Sophie Pic most az Air France Business kabin számára állított össze öt vadonatúj fogást. Az új kreációk ízvilága igazán egyedi, hiszen a séf az erőteljes aromákat vegyítette a legfinomabb illatokkal. Az új menüsorban olyan különlegességek találhatók, mint sült borjú royal quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, vagy enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel. A különlegességeket havonta kétszer cserélik a törzsutasok kedvéért.

Anne-Sophie Pic az egyetlen francia női szakács, aki három Michelin-csillaggal rendelkezik, valamint 2011-ben a világ legjobb női szakácsának is megválasztották. A séf üzleti profilú iskolái után autodidakta módon tanulta a mesterséget. Nem mindennapi életútja vezetett ahhoz, hogy konyhája intuitív, érzelmi alapú ízvilágot árasszon.

Szakácsok a fedélzeten

Az Air France utasai egész évben élvezhetik a „Szakácsok a fedélzeten" című kezdeményezés előnyeit. Keretein belül lehetőség nyílik rá, hogy a Servair egyik szakácsa bevezesse az utasokat a fedélzeti ellátás kulisszatitkaiba. Anne-Sophie Pic mellett a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről Szöulba tartó gép fedélzetén a Servair elismert szakácsa, Eric Wilmes képviseli majd a legmagasabb minőségű kulináriát. A Szakácsok a fedélzeten eseménysorozat a Twitteren is követhető: #AFchefsonboard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek