Kedvezményes állójegyeket kínálna egy kínai légitársaság

Kedvezményes állójegyeket kínálna egy kínai légitársaság

A kínai Spring Airlines fapados légitársaság kedvezményes állójegyeket értékesítene azoknak az utasoknak, akik inkább állva utaznának a repülőgépeken - írja a Telegraph.

Korábban már más légitársaságok - többek közt a Ryanair- is előállt hasonló kezdeményezéssel, de a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva elzárkóztak az ötlettől, a Spring ennek ellenére reméli, hogy a közeljövőben megvalósulhat az elképzelésük. A társaság 2009-ben vetette fel először, hogy érdemes lenne bevezetni az állóhelyeket is a gépeken, akkor úgy képzelték, hogy az újításnak köszönhetően a repülés olyan hétköznapi közlekedési formává alakulhatna át, mint a buszozás, hiszen az utasoknak sokkal szabadabb mozgásterük lehetne.

Képünk illusztráció!Fotó: mclarenshen / flickr

 Abban persze a Spring elnöke, Wang Zhenghua is egyetértett, hogy a fedélzeten az álló utasok számára is kötelező legyen a biztonsági öv használata, nekik azonban "álló üléseket" fejlesztenének ki, amik bárszékekhez hasonlítanának és derékmagasságban biztosítanák őket. Michael O'Learynek, a Ryanair elnökének azonban még azzal kapcsolatosan is kétségei vannak, hogy szükség van-e egyáltalán biztonsági övre a gépeken, "hiszen, ha ne adj' Isten baleset történne, úgyis mindegy, hogy be voltak-e kötve az utasok".

Mi azért titkon még bízunk a biztonsági övek varázserejében...

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek