Rezesbanda várta a kilencmilliomodik utast a budapesti reptéren

Rezesbanda várta a kilencmilliomodik utast a budapesti reptéren

Újabb forgalmi rekordot állított be a Budapest Airport: a repülőtéren különleges meglepetéssel köszöntötték az idei kilencmilliomodik utast - írja a Turizmus.com. A szerencsés utas egy debreceni magyar család egyik tagja volt; Ujj András és felesége, Eleonóra, valamint a kislányuk Abigél a Brussels Airlines brüsszeli járatával érkezett Budapestre december 17-én.

Alaposan meglepődött Ujj András és családja, amikor a reggeli brüsszeli járatról kiszállva először nem a csomagjaikért kellett menniük, hanem egy rezesbanda fújta nekik az indulót. Az egész család a Brussels Airlines légitársaságtól egy tetszőleges európai célállomásra szóló repülőjegyet kapott ajándékba, hozzá exkluzív repülőtéri szolgáltatás-csomagot valamint ajándéktárgyakat és vásárlási utalványokat a Budapest Airporttól.

A Budapest Airport 2014 végéig egyébként több mint 9,1 millió utasra számít, ami 7,2 százalékos növekedési ütemet tesz ki a 2013. évhez képest, és egyben azt is jelenti, hogy a budapesti repülőtérnek sikerült regionális versenytársainál – mint például a prágai, a bécsi vagy a varsói repülőtér - jelentősen jobb teljesítményt elérnie.

Az idei évben egy sor új légitársaság jelent meg a budapesti repülőtér kínálatában, köztük az Air Serbia, a török Pegasus Airlines, az Emirates, a Transavia France és a spanyol Vueling. Számos más légitársaság – köztük a Jet2.com és Wizz Air – új célpontokra is indított járatokat, míg a görög Aegean, az izraeli El-Al, a Brussels Airlines, a lengyel LOT, a Norwegian, a Turkish Airlines, az Aeroflot és az Air France növelte utasszámát nagyobb gépek forgalomba állításával.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek