Pórul jár, aki egy zacskó dió miatt balhézik a repülőn

Váratlan következménnyel járt a december eleji dél-koreai repülőgép-visszafordítási botrány, amikor a társaság alelnöke kezdett hisztizni egy becsomagolt makadámdió miatt: az ázsiai országban megugrott a makadámdió forgalma.

A legnagyobb dél-koreai légitársaság, a Korean Air gépét a társaság alelnöke, a vállalat elnökének lánya fordíttatta vissza december elején, mert a felszálláshoz készülő gépen egy zacskó makadámdió miatt összeveszett a személyzettel. A csemegét nem tálalták ki a számára, hanem eredeti csomagolásban kapta, és nem kérdezték meg tőle, hogy egyáltalán kéri-e.

 

A problémás táplálékFotó: Yvan Cohen / Europress / Getty

A hír bejárta a világsajtót, a történtek után az alelnök - azaz a páváskodó nő - kénytelen volt lemondani és bocsánatot kérni. Apja is sajnálkozását fejezte ki amiatt, mondván, ezek szerint rosszul nevelte a lányát.

A korábban nem túl ismert makadámdió viszont a kéretlen reklámnak köszönhetően elkezdte karrierjét Dél-Koreában. A helyi e-Bay szolgáltatás hétfőn arról számolt be, hogy az öt nappal ezelőtti állapothoz képest tizenkétszeresére nőtt a makadámdió-eladás. Míg korábban a cég dió- és mogyoróforgalmának öt százalékát tette ki ez a mag, jelenleg csaknem a felét – írja az MTI.

A makadámdió Ausztrália északi részén őshonos - ausztrál mogyorónak is nevezik -, de a huszadik század elejétől már más trópusi területeken is elterjedt. A dióféle közkedvelt, mert puha, olajban gazdag, jóízű a termése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek