» Útra kész

Júniustól Madrid és Budapest között repül az Iberia

| | Nem érkezett még hozzászólás
Budapesttel bővíti útvonalhálózatát a spanyol nemzeti légitársaság, az Iberia. A légitársaság tájékoztatása szerint jövő júniustól október végéig közvetlen járatok közlekednek Madrid és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között, a nyári csúcsidényben heti hét alkalommal.

Az első járat június 2-án érkezik Budapestre. Október végéig az Iberia Express-szel közös üzemeltetésben heti 3-7 járattal lesz Madriddal összeköttetés. Az útvonalat a flotta Airbus A320-as gépcsaládja fogja kiszolgálni, amely A319, A320 és A321 típusokat foglal magába – írja a légitársaság szóvivőjétől kapott tájékoztatásra hivatkozva az airportal.hu.

Az új közvetlen madridi járatra 59 eurótól (kb. 18 00 forint) érhetők el a jegyek az Iberia és az Iberia Express foglalási rendszerében - olvasható a légitársaság közleményében. Ahogy az is, hogy a nyári csúcsidényben heti hét alkalommal, hétfő és péntek kivételével minden nap közlekedik Madrid és Budapest között a járat, kedden és csütörtökön naponta kétszer is.

A spanyol légitársaság összesen tizenhárom új útvonalat nyit a 2015-ös nyári szezonban, többek közt Firenze, Nápoly, Palermo, Manchester, Edinburgh, Hamburg és Funchal városaiba, valamint számos meglévő járatán sűrítéseket vezet be, így például New Yorkba, a Kanári-, és a Baleár-szigetekre.

Negyven évvel azután jelentette be a légitársaság, hogy ismét lesznek menetrendszerű járatai a spanyol és a magyar főváros között, hogy első járata Budapestre érkezett. Az Iberia visszatérése két szempontból is figyelemre méltó jelentőséggel bír, még ha egyelőre csak szezonális járatról is van szó – áll a repülésügyi szakportál cikkében.

Madrid és Budapest között a Malév kiesése óta kizárólag low-cost légitársaságok járataival lehet közlekedni. Az Iberia megjelenésével viszont ismét lesz hagyományos, a diszkontoknál magasabb színvonalú kiszolgálást kínáló légitársaság az útvonalon, amelynek másik fontos hozadéka a hálózati jellegben rejlik, vagyis az Iberia csatlakozásai, hosszú távú járatai is elérhetővé válnak. Az európai kontinens és Latin-Amerika viszonylatában az Iberia a legjelentősebb hálózattal rendelkezik, de ugyanígy válogathatnak majd észak-amerikai és afrikai célpontok között is a magyar utasok - írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
15 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.