» Útra kész

Júniustól Madrid és Budapest között repül az Iberia

| | Nem érkezett még hozzászólás
Budapesttel bővíti útvonalhálózatát a spanyol nemzeti légitársaság, az Iberia. A légitársaság tájékoztatása szerint jövő júniustól október végéig közvetlen járatok közlekednek Madrid és a budapesti Liszt Ferenc repülőtér között, a nyári csúcsidényben heti hét alkalommal.

Az első járat június 2-án érkezik Budapestre. Október végéig az Iberia Express-szel közös üzemeltetésben heti 3-7 járattal lesz Madriddal összeköttetés. Az útvonalat a flotta Airbus A320-as gépcsaládja fogja kiszolgálni, amely A319, A320 és A321 típusokat foglal magába – írja a légitársaság szóvivőjétől kapott tájékoztatásra hivatkozva az airportal.hu.

Az új közvetlen madridi járatra 59 eurótól (kb. 18 00 forint) érhetők el a jegyek az Iberia és az Iberia Express foglalási rendszerében - olvasható a légitársaság közleményében. Ahogy az is, hogy a nyári csúcsidényben heti hét alkalommal, hétfő és péntek kivételével minden nap közlekedik Madrid és Budapest között a járat, kedden és csütörtökön naponta kétszer is.

A spanyol légitársaság összesen tizenhárom új útvonalat nyit a 2015-ös nyári szezonban, többek közt Firenze, Nápoly, Palermo, Manchester, Edinburgh, Hamburg és Funchal városaiba, valamint számos meglévő járatán sűrítéseket vezet be, így például New Yorkba, a Kanári-, és a Baleár-szigetekre.

Negyven évvel azután jelentette be a légitársaság, hogy ismét lesznek menetrendszerű járatai a spanyol és a magyar főváros között, hogy első járata Budapestre érkezett. Az Iberia visszatérése két szempontból is figyelemre méltó jelentőséggel bír, még ha egyelőre csak szezonális járatról is van szó – áll a repülésügyi szakportál cikkében.

Madrid és Budapest között a Malév kiesése óta kizárólag low-cost légitársaságok járataival lehet közlekedni. Az Iberia megjelenésével viszont ismét lesz hagyományos, a diszkontoknál magasabb színvonalú kiszolgálást kínáló légitársaság az útvonalon, amelynek másik fontos hozadéka a hálózati jellegben rejlik, vagyis az Iberia csatlakozásai, hosszú távú járatai is elérhetővé válnak. Az európai kontinens és Latin-Amerika viszonylatában az Iberia a legjelentősebb hálózattal rendelkezik, de ugyanígy válogathatnak majd észak-amerikai és afrikai célpontok között is a magyar utasok - írja az airportal.hu.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Indiánnyár Járja be idén ősszel is a világot: Prágától Madridig, Münchentől Dubai-ig! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Betliar (Betlér), az Andrássy kastély
21 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
2 napja
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
2 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.