» Útra kész

25 éve Magyarországon az El Al

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az izraeli légitársaság 25 éve repül Magyarországra. A jubileum alkalmából mi is kipróbálhattuk, milyen egy gépet letenni Ferihegyen. Persze csak szimulátoron.

Az El Al eseményén szülinapos köszöntött szülinapost, hiszen a Travelo is épp a hetekben ünnepelte elindulásának harmadik évfordulóját. Cikkekbe szedve rendszereztük is az élményeinket, és azon tűnődtünk, hogy ennyi toplistás, cuki és vizes élmény után nekünk már nagyon nehéz olyat mutatni, amit még nem láttunk, nem kóstoltunk, nem próbáltunk. De az El Alnak sikerült egy ilyet találnia: Repülőt még tényleg nem vezettünk!

Most is csak szimulátorral próbálkoztunk, de ezért a repülésbiztonsági szakemberek bizonyára nagyon hálásak! Minket pedig annyira lekötött, hogy minden műszerre figyeljünk, hogy szinte észre sem vettük, hogy nem egy igazi Boeing 737-est irányítunk.

A Duna Plázában található PremiAir szimulátorközpontban teljesen valósághű berendezést használva szálltunk fel a budapesti reptér kifutójáról, mentünk egy kört nyugati irányba, majd visszafordultunk, alacsonyan repülve megijesztettük a turistákat a Citadellánál, és végül újra leszálltunk Ferihegyen. Jó kis felnőtt játék, és most már ezt is lehúzhatjuk a listánkról. Marad azért a következő három évre is cél: valódi gépet még mindig nem vezettünk... 

Az El Al 1989-ben kezdett rendszeres járatot üzemeltetni Tel-Aviv és Budapest között. Idén máciustól már a diszkont légitársaságuk, az Up jár Budapestre. Egyik kolléganőnk pont egy hete repült velük, korábban pedig gyakran utazott az El Al járatokon is, ő nem vett észre nagy különbséget. Tapasztalata szerint a híresen szigorú biztonsági ellenőrzés is maradt a régi, és a fedélzeti kényelem sem változott. Egyedül az ebédet sajnálta, mert korábban kifejezetten ízlett neki mindig, most pedig a diszkont modell bevezetésével a fedélzeten már nem szolgálnak fel ételt. 

Egy másik kolléganőnk most ősszel járt Izraelben, amikor sokan inkább lemondták a tervezett útjaikat. Itt olvasható, hogy mit tapasztalt. 

Utazási irodai partnereink különböző csoportos útjairól pedig itt talál leírást. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.