25 éve Magyarországon az El Al

Az izraeli légitársaság 25 éve repül Magyarországra. A jubileum alkalmából mi is kipróbálhattuk, milyen egy gépet letenni Ferihegyen. Persze csak szimulátoron.

Az El Al eseményén szülinapos köszöntött szülinapost, hiszen a Travelo is épp a hetekben ünnepelte elindulásának harmadik évfordulóját. Cikkekbe szedve rendszereztük is az élményeinket, és azon tűnődtünk, hogy ennyi toplistás, cuki és vizes élmény után nekünk már nagyon nehéz olyat mutatni, amit még nem láttunk, nem kóstoltunk, nem próbáltunk. De az El Alnak sikerült egy ilyet találnia: Repülőt még tényleg nem vezettünk!

 

Fotó: Travelo

Most is csak szimulátorral próbálkoztunk, de ezért a repülésbiztonsági szakemberek bizonyára nagyon hálásak! Minket pedig annyira lekötött, hogy minden műszerre figyeljünk, hogy szinte észre sem vettük, hogy nem egy igazi Boeing 737-est irányítunk.

A Duna Plázában található PremiAir szimulátorközpontban teljesen valósághű berendezést használva szálltunk fel a budapesti reptér kifutójáról, mentünk egy kört nyugati irányba, majd visszafordultunk, alacsonyan repülve megijesztettük a turistákat a Citadellánál, és végül újra leszálltunk Ferihegyen. Jó kis felnőtt játék, és most már ezt is lehúzhatjuk a listánkról. Marad azért a következő három évre is cél: valódi gépet még mindig nem vezettünk...

Az El Al 1989-ben kezdett rendszeres járatot üzemeltetni Tel-Aviv és Budapest között. Idén máciustól már a diszkont légitársaságuk, az Up jár Budapestre. Egyik kolléganőnk pont egy hete repült velük, korábban pedig gyakran utazott az El Al járatokon is, ő nem vett észre nagy különbséget. Tapasztalata szerint a híresen szigorú biztonsági ellenőrzés is maradt a régi, és a fedélzeti kényelem sem változott. Egyedül az ebédet sajnálta, mert korábban kifejezetten ízlett neki mindig, most pedig a diszkont modell bevezetésével a fedélzeten már nem szolgálnak fel ételt.

 

Fotó: Travelo

Egy másik kolléganőnk most ősszel járt Izraelben, amikor sokan inkább lemondták a tervezett útjaikat. Itt olvasható, hogy mit tapasztalt.

Utazási irodai partnereink különböző csoportos útjairól pedig itt talál leírást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek