» Útra kész

Múlt héten díjazta, ma felfüggesztette alvállalkozójának tevékenységét a Wizz Air

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Wizz Air bejelentette, hogy felülvizsgálja a poggyászellenőrzési és díjbeszedési folyamatát a budapesti reptéren. Földi kiszolgáló partnerüket, a Malév Ground Handlinget felszólították, hogy a WIZZ utasok esetében azonnal függessze fel alvállalkozója, a Budport szolgáltatásainak használatát. Most alternatív megoldásokon dolgoznak.

Erre a lépésre valószínűleg azért került sor, mert az elmúlt héten "több blogbejegyzés született a Wizz Air alvállalkozójának tevékenységével kapcsolatban, a bejegyzésekben és azok kommentjeiben számos panasz került nyilvánosságra a BUDPORT tevékenységével kapcsolatban. A panaszok első sorban a fedélzetre felvihető ingyenes (kis kézicsomag) és fizetős (nagy kézicsomag) kezeléséből adódtak. A bejegyzések alapvetően nem a csomag szabályzatot, hanem annak rugalmatlan kezelését kritizálták. A cikkek és a kommentelők olyan eseteket emeltek ki, amikor a poggyászok csak a fogantyújuk vagy kerekük miatt nem fértek bele a csomagok méretének meghatározására szolgáló fémketrecbe" - írja az Airportal.hu repülésszakmai oldal. A Fapadosinfo blog november 26-i, ebben a témában született posztja jelenleg közel 77 ezer megtekintésnél és 304 kommentnél tart. 

"Felkértük a teljes útvonalhálózatunk mind a 104 repülőterén földi kiszolgáló partnereinket, hogy a poggyászméretek vizsgálatakor az ésszerűség és a méltányos rugalmasság jegyében engedjék fel a kézipoggyászokat a fedélzetre akkor is, ha a fogantyú vagy a kerekek kilógnak a méret vizsgálatára alkalmas keretből. Végrehajtjuk továbbá az online, a repülőtereken és a beszállókártyákon elhelyezett információs anyagaink teljes körű felülvizsgálatát, hogy biztosítsuk, utasaink helyesen értelmezik poggyászszabályzatunkat és így gondtalanul utazhatnak” – írta közleményében a légitársaság a panaszokra reagálva.

 Az Airportal viszont ellentmondást talált a fapados cég üzletszabályzatával: "Wizz Air üzletszabályatának 4. cikk 1.3 pontja szerint a poggyász méretébe beleszámítanak a kerekek, a fogantyúk és a külső zsebek is". 

És még egy furcsaság: a Budport közleménye szerint: "A BUDPORT csak és kizárólag a Wizz Air által meghatározott eljárásrend szerint és a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzat pontos betartása mellett végezte a tevékenységét. A légitársaság részéről egyértelmű útmutatást kaptunk arra vonatkozóan, hogy a mérethatárokat tolerancia nélkül betartsuk és az utasokkal betartassuk. Ennek alapján végeztük az utasok előszűrését 2012. november 1-től egészen a mai napig, a Wizz Air szerint eredményesen. A légitársaság a múlt hét folyamán adta át részünkre azt a díjat, a Wizz Air hálózatban végzett színvonalas munkánk kimagasló eredményét méltatja."

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
15 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.