Új légitársaságot jegyeztek be Magyarországon

Még mindenki fejében élénken él a Sólyom Airways bukása, máris egy új légitársaság bukkant fel hazánkban RonanAir néven. A RonanAir elsősorban a szabadidős és üzleti utazókra fókuszálna.

A RonanAir Légiközlekedési Korlátolt Felelősségű Társaságot 2014. szeptember 16-án jegyezték be, és főtevékenységeként a légi személyszállítás van megjelölve – írja az Airportalra hivatkozva a turizmusonline.hu. A cégadatokból még kiderül, hogy a vállalat székhelye Budapesten a Rákóczi út 73. fszt. alatt található, az alapítása pedig 2014. augusztus 19-re tehető.

 

Fotó: ronanair.blogspot.com

A RonanAir Légiközlekedési Kft. egyedüli tulajdonosa a Srí Lanka-i Colombóban 21 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedő Godaliyanage Rohan Nanayakkara. A Ronan Air a LankAir nevű Kft. egyik ágazata, amely pedig az R-Group International csoport része – olvasható a cikkben. Ez utóbbi az 1945-ben alapított, szintén colombói székhelyű Ceylon Carriers irányítása alatt működik. A konzulátus az R-Group International címén található.

Az R-Group weboldalán található egy dokumentum, mely szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog. Ázsia és Közép-Európa között Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről számos dél-európai üdülőváros elérhető lenne.

A dokumentum szerint a nemzetközi légitársaságokkal való codeshare megállapodásokra a jövőben kerülhet sor. Ez pedig azt jelentené, hogy a RonanAirrel még több desztináció lenne elérhető többek között Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Pozicionálása szerint a RonanAir elsősorban a szabadidős és üzleti utazókra fókuszálna.

Az Airportal azt is leírja, hogy a Magyar Turizmus Zrt. egyik 2012-es riportja szerint a "Ronan Air vezetője tárgyalt augusztusban az MT Zrt.–vel egy menetrendszerinti légi járatról Sharjah (UAE) és Budapest között. További tárgyalások folyamatban." A Magyar Turzimus Zrt. most azt válaszolta a weboldal szerkesztőinek, hogy a RonanAir illetékese először három éve kereste meg őket terveikkel, ám néhány tárgyalás után együttműködésre nem került sor, mivel a terveken kívül mást akkor nem tudtak felmutatni a légitársaság képviselői.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek