Sörözni is lehet az új reptéri teraszon

Sörözni is lehet az új reptéri teraszon

Pénteken megnyílt a Budapest Airport Terasz Caféja a 2A terminál tetején, közvetlenül a látogatói terasz és a SkyCourt között, és egészen október végéig várja vendégeit. A kávézóból közvetlen kilátás nyílik a repülőtéri légiforgalmi irányító toronyra és a 2. terminál előtti forgalmi előtérre, ahol az érkező repülőgépek parkolnak.

Fotó: Budapest Airport Zrt.

Erre a teraszra azok az utasok tudnak belépni, akik már áthaladtak a biztonsági ellenőrzésen, és már csak gépük indulását várják. Mivel a terasz részben nyitott, ezért azt a dohányosok is igénybe vehetik, áll a repülőtér közleményében. A terasz télen is nyitva lesz, a bár azonban novembertől februárig zárva marad. A teraszra a belépés ingyenes.

A Budapest Airport ezzel egy régi utazói elvárásnak tesz eleget, nevezetesen, hogy a beszállás előtt akár a szabad ég alatt, egy kényelmes teraszról kinézve, egy pohár bor vagy sör mellett is nyomon lehessen követni a repülőtér életét, a fel- és leszálló gépek látványát, áll a közleményben. A cég összesen 72 millió forintot (kb. 234.000 eurót) költött az új látványosság kialakítására.

Fotó: Budapest Airport Zrt.

A 2A terminál tetején eddig is működött nyitott kilátóterasz az indulási oldalon, ahova bárki beléphet, fejenként 500 forintért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek