» Útra kész

Nem kapott repülési engedélyt Amerikába a Norwegian

| | Nem érkezett még hozzászólás

Egyelőre nem kapott járatüzemeltetési engedélyt a Norwegian diszkont légitársaság Írországban bejegyzett, hosszú távú járatokat üzemeltetni szándékozó leányvállalata az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumától. A pilótákat összefogó szövetség üdvözölte a döntést, mert véleményük szerint a légitársaság meg akarja kerülni a szigorú norvég munkajogi és szakszervezeti szabályokat.

A Norwegian honlapján szerdán közölte, hogy az amerikai szaktárca több időt kért a vizsgálathoz, ezért nem az engedély megtagadásáról van szó. Hozzátették: a döntés nem érinti a Norwegian jelenleg is üzemelő, Norvégiából induló és Amerikába irányuló járatainak működését.

Az Európai Közforgalmi Pilóták Szövetsége (ECA) szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében üdvözölte a minisztérium döntését. Kifejtették: a Norwegian jelenleg a Norvégiában bejegyzett, Norwegian Long Haul nevű leányvállalatán keresztül üzemelteti a járatokat, most viszont egy új, ír telephelyű cégnek kért engedélyeket. Álláspontjuk szerint a légitársaság ezzel akarja kikerülni a sokkal szigorúbb norvég szakszervezeti és munkajogi szabályokat.

Hangsúlyozták: az Európa és az USA közötti "Open Skies" egyezmény, amely szabad repülést biztosít a két kontinens között nem arra szolgál, hogy munkajogi és szakszervezeti szabályokat megkerüljenek. A Budapestre is közlekedő Norwegian jelenleg London Gatwick repülőteréről New Yorkba, Orlandóba, San Franciscóba és Los Angelesbe közlekedtet járatokat. Jelenleg ez az egyetlen európai diszkont légitársaság, amely hosszú távú járatokat üzemeltet, az amerikai célállomásokon kívül Bangkokba repülnek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.