Kilátást követel a magyar a repülőn

A magyar légiutasok elsöprő többsége az ablak melletti helyre pályázik a fedélzeten, derül ki az Easyjet felméréséből. A fapados légitársaság nem reprezentatív kutatása során több európai Facebook-oldalán is megkérdezte utasait azok preferenciáiról.

A magyarok 85, a portugálok 80 százaléka legszívesebben az ablak mellett ülne a repülőn, a németek és a hollandok viszont inkább a folyosó melletti üléseket választják, derült ki az easyJet online felméréséből. A hazai válaszadóknak szinte mindegy, hogy a gép elején, közepén vagy végén foglalnak helyet, de a középső üléseket senki nem szereti. Jellemzően a fiatalok rajonganak az ablak melletti helyekért, az idősebbek jobban szeretik a könnyebben megközelíthető folyosó melletti ülést. Ezt az ülést a praktikus hollandok és németek közel fele választja. Ha valaki bevállalja a középső ülést, az valószínűleg a család női tagja lesz, derült ki a kutatásból.

Bár megkérdezettek elenyésző része, 4,5 százaléka vallotta be, hogy borzasztó ideges repülés közben, de közel 80 százalékuk volt nő. Nem meglepő adat, hogy a hölgyek fele nem tartja nagy tragédiának, ha utazáskor nem férnek el dolgai a kézipoggyászba és a nagyobb bőröndért fizetni kell. A férfiak harmada ellenben csak kézipoggyászt visz magával.

A magyarok közel 80 százaléka élvezi a repülést, és közel ennyien szeretik megválasztani, hova ülnek, a kényelmesebb, a lábnak extra helyet biztosító üléseket leginkább a férfiak választják utazáskor. Leszálláskor viszont már sokan tűkön ülnek, a hazai utasok 60 százaléka igyekszik minél előbb leszállni a gépről, illetve alig várják, hogy meginduljanak a többiek. Csak 40 százalék mondta azt, hogy inkább megvárja, míg leszáll mindenki a gépről, csak aztán szedelőzködik össze.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek