» Útra kész

Erős turbulenciába került a Wizz Air egyik gépe, hárman megsérültek

| | Nem érkezett még hozzászólás

Légörvénybe került a Wizz Air július 19-én Budapestről Frankfurtba tartó járata. Az esetről a járat egyik utasa számolt be az Airportal.hu repülésszakmai oldalnak. A névtelenséget kérő levélíró így emlékszik vissza a történtekre:

"Körülbelül 45 percel felszállás után, (felhőtlen napsütétses időben repültünk) a gép hirtelen balra vágódott és zuhanni kezdtünk. (...) Sajnos a repülő személyzetétől semmilyen felvilágosítást nem kaptunk, csak az incidens után közölték, hogy folytatjuk utunkat a tervek szerint. A gép először élesen balra, majd pár másodpercre rá jobbra kezdett zuhanni, (tárgyak és italok a gép mennyezetére tapadtak), hárman megsérültek. Közülük kettő a kiszolgáló személyzet tagja és egy utas, akiket a fedélzeten utazó egyik orvos látott el, majd a leszállás után az ott várakozó mentőautóban részesültek elsősegélyben. A többi utas is traumát élt meg, ami az arcokra is kiült."

Az Airportal az AVHerald légijármű balesetekkel és eseményekkel foglalkozó portálon bukkant az eset nyomára, ahogyan írják, "a Wizz Air HA-LWE lajstromjelű Airbus A320-200-as repülőgépe a W6 2299 járatot teljesítette Budapestről a németországi Frankfurt-Hahn repülőterére, amikor a gép az ausztriai Ybbs térségében erős turbulenciába került. A turbulencia következtében a repülőgép - mely 166 utast szállított - eltért a számára engedélyezett FL340-es repülési szinntől és 600 lábbal magasabbra, FL346-ra emelkedett az AVHerald blog bejegyzése szerint. Az Airbus körülbelül 2 perccel az esetet követően tudott visszasüllyedni a számára engedélyezett FL340-es magasságra és folytatta útját Frankfurt Hahn felé, ahol körülbelül 50 perccel később biztonságosan leszálltak. Az esemény során - amelyet az AVHerald blog balesetként sorol be - két légiutaskísérő és egy utas könnyebb sérüléseket szenvedett, a blog cikke szerint ezt a légitársaság is megerősítette."

A légitársaság az esettel kapcsolatban a következő közleményt adta ki 2014. augusztus elsején: "A Wizz Air július 19-i Budapest-Frankfurt Hahn járata erősturbulenciába került, ami miatt két légiutas-kísérő és egy utas könnyebben megsérült. Az utas távozhatott, miutána repülőtéri mentőszolgálat ellátta. A két légiutas-kísérő további ellátásra szorult, ezért a Budapestre visszatérő járaton kevesebb légiutas-kísérő teljesített szolgálatot, így - a kötelező biztonsági előírásoknak megfelelően-, 11 utas nem utazhatott. A 11 utas önkéntvállalta a későbbi utazást, cserébe a légitársaság kompenziációt ajánlott fel számukra. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az erős turbulencia által okozott kellemetlenségért."​

Túlélési tippek légiutasok számára

Miért érdemes odafigyelni a biztonsági bemutatóra akkor is, ha már ezerszer hallottuk, és miért kell mindig bekötni magunkat a repülőn? Olvassa el korábbi cikkünket a témában.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.