Így találhatja meg a legtutibb last-minute repjegyárakat

Két megoldás arra, ha pont ma vagy holnap reggel utazna valahova repülővel. Az egyikhez iOS 7 kell, a másikhoz csak egyszerű internet. Plusz egy kis rugalmasság.

Ha valamiért nem jó korán foglal az ember, akkor egyes nézetek szerint a legjobb repülőjegy árakra valamivel több, mint három héttel a járat indulása előtt lehet rányúlni. Az igazán rugalmas utazók ugyanakkor jól profitálhatnak az indulás napján lezuhanó árakból is.

A napokban mutatták be a Flight Tonight nevű applikációt, állítólag azért, hogy „segítsen szökevényeknek, zsiványoknak és a hirtelen felindulásból utazóknak megtalálni a legjobb last-minute járatajánlatokat a városukból". Miután a júzer letölti az applikációt, beállíthatja otthona repülőterét, és már látja is a legjobb árak listáját. A Flight Tonight egyelőre csak iOS 7-re alkalmazható.

 

Már ma este elrepülhetFotó: Thomas Trutschel / Europress / Getty

Több oka van annak, hogy a last-minute-járatok foglalása nem annyira elterjedt. Egyfelől korlátozott az üres ülések száma, másrészt a légitársaságok is sokkal inkább koncentrálnak a business class-en utazókra vagy az extra poggyászdíjra, semmint arra, hogy eladják a néhány megmaradt extra helyet. Persze annak ellenére, hogy az alkalmazás ügyesen felkutatja a kedvezményes jegyeket, az árak nem valószínű, hogy sokkal alacsonyabbak lennének annál, mintha jóval az indulás előtt vennénk meg a jegyeket. De hát ugye, van, amikor a szükség úgy hozza, hogy azonnal indulna az ember – érvel az alkalmazást piacra dobó Hopper nevű oldal.

Hasonlóan jó móka a Drungli az annyira spontán utazóknak, akiknek még az is mindegy, hova mennek, a lényeg, hogy mehessenek (egyszer utaztam így és még fogok is, amúgy katasztrófa idejére tartogatom - a szerk.). Ezen az oldalon olcsó járatokat (valahova vagy bárhova) és/vagy hoteleket lehet keresni adott dátumra. A cikk keletkezésének másnapjára például Budapestről Marosvásárhely 56 euróért (kb. 17 400 forint), de a remek olaszországi Bari csak valamivel több mint 20 euróval van lemaradva.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek