Az amerikai és az európai légitársaságok is felfüggesztették izraeli járataikat

Az amerikai és az európai légitársaságok is felfüggesztették izraeli járataikat

A gázai rakéták veszélyeztetik az izraeli légiforgalmat, ezért a legtöbb nagy légitársaság átmenetileg szünetelteti járatait a térségben.

A Delta Airlines Tel-Avivba tartó gépét kedden Párizsba irányították, miután egy gázai rakéta roncsa becsapódott a repülőtérhez közeli Jahúd nevű település egyik házának kertjébe. Az amerikai szövetségi légügyi hivatal az eset után figyelmeztetést adott ki a légitársaságoknak. Így az American Airlines, a Delta Airlines, a U.S. Air és a United Airlines felfüggesztette Izraelbe tartó és onnan repülő járatait.

Az amerikai légitársaságok példáját az európaiak is követték, az Air France, a KLM, a Lufthansa és a Brussels Airlines is felfüggesztette a városba tartó járatait. A Lufthansa bejelentése szerint a cégcsoport gépei legalább 36 óráig nem repülnek majd Tel-Avivba az "instabil helyzet" miatt. A lépést "az utasok és a személyzet védelme érdekében" hozták meg – közölte a német cég. Az intézkedés a Lufthansa mellett a cégcsoport más tagjaira, így az Austrian Airlines, a Swiss és a Germanwings járataira is kiterjed.

Az Air France és a KLM nem közölte, hogy pontosan mennyi időre tervezik felfüggeszteni az izraeli járatokat. A KLM szóvivője azt mondta, minden nap felülvizsgálják majd a helyzetet. A három nagy európai légitársaság mellett a Brussels Airlines, az EasyJet, az Air Canada és a Wizz Air is közölte, hogy időlegesen nem repül Tel-Avivba.

Ugyanakkor az izraeli polgári repülési hatóság közölte, szerintük továbbra is biztonságos a repülőtér, és erről jelenleg is próbálják meggyőzni kollégáikat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek