» Útra kész

Ingyen wifit ad az Air France Párizsban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Július 1-től korlátlan és ingyenes a Wi-Fi hozzáférés a párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőtereken. Amerikába csak feltöltött mobillal a zsebünkben utazhatunk, a manikűrszettet pedig hagyjuk otthon vagy adjuk fel. Az Air France összegyűjtötte tanácsait utasainak.

Az Air France honlapján és ennek mobil verzióján egyaránt be lehet csekkolni és ülést választani már 30 órával az indulás előtt, egészen a becsekkolási idő végéig. Ezen felül a beszállókártyákat is ki lehet nyomtatni. Az átutazók több mint ötven hosszú távú desztinációra mint például: Afrika, Ázsia, Közel Kelet és a Karib térség, a beszállókártyával együtt a bőröndcímkéiket is kinyomtathatják.

Fotó: ACG

A becsekkolt bőröndök súlya nem lépheti túl a 23 kg-ot, kivéve, ha az utas a Business osztályon, vagy a La Première kabinba foglalt helyet, vagy ha Flying Blue Silver, Gold, Platinum, Elite vagy Elite Plus tag. Poggyásztúlsúly esetén (súly/ bőröndök száma/ méretek) további felárakat kell fizetni a reptéren, a célállomástól függően.

Az Economy osztályon utazók egy darab kézipoggyászt vihetnek a fedélzetre díjmentesen, amely nem lépheti túl az 55 cm x 35 cm x 25 cm (zsebek, kerekek, fogók beleértve) méretet. Emellett az utasok egy kis kiegészítőt is vihetnek, mint például egy kézitáska, laptop vagy kamera. A Premium Economy, Business vagy La Première kabinban utazóknak megengedett, hogy plusz poggyászt hozzanak a fedélzetre, ami nem lépi túl a 12 vagy 18 kilót.

Beszállás előtt az utasok poggyászait ellenőrzik, így fontos hogy semmi veszélyesnek minősíthető tárgy (fegyver, kés, olló, penge, körömvágó, stb.) ne legyen senkinél. Ezeket ugyanis automatikusan elveszik a biztonsági ellenőrzésnél, ahogyan a 100ml-nél nagyobb kiszerelésű folyadékos üvegeket is.

Fotó: ACG

Július 8. óta, az amerikai hatóságok kérésére az Egyesült Államokba tartó járatokon megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Minden elektronikus eszközt (telefon, tablet, laptop, játékkonzolok, kamerák, stb.) a kézitáskában kell elhelyezni és beszállásnál működő állapotban bemutatni. Ha hibás vagy lemerült állapotban van az eszköz, az Air France-nak kötelessége a szóban forgó tárggyal való beszállást megtagadni. Emiatt a vállalat azt tanácsolja az utasoknak, hogy tartsák a töltőket a kézi poggyászokban. A beszállási csarnokokban lehetőség van a kívánt eszközöket a beszállásig feltölteni.

Augusztus végéig az Air France Business osztályának utasai, és a Flying Blue Elite Plus tagok egy különleges tetőkertben kapcsolódhatnak ki a K csarnok két végében. A francia kertek szellemiségében kialakított kert a 90 ezer Business és Flying Blue Elite Plus utasnak nyújt majd egyedi élményt, exkluzív panorámával a kifutópályákra.

Az utasok itt édes és sós falatok, hideg és forró italok közül válogathatnak és nyugalomban dolgozhatnak a reptér nyüzsgésétől távol. Wi-Fi csatlakozás, valamint friss napilapok és magazinok állnak rendelkezésükre. A párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőtereken mindenki korlátlanul és ingyenesen használhatja a Wi-Fi-t, nemcsak a prémium utasok.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
1 napja
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
1 napja
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.