» Útra kész

Irodán át drágábbak a Wizz Air jegyek

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Wizz Air automatikusan nagy feladott kézipoggyászt számol azon utasok foglalásánál, akik utazási irodán át veszik a jegyet. A cég szerint azért volt erre szükség, mert az irodák nem mondták el az utasoknak a poggyászméreteket, mely problémát okozott a becsekkolásnál.

 

A Wizz Air oldalára utazási irodás kóddal belépve magasabb repülőjegyár jelenik meg, mintha valaki magánúton foglalná le jegyét, írja a Turizmus.com. Ez annak tudható be, hogy ebben az esetben automatikusan hozzáadódik a jegyárhoz a nagyméretű kézipoggyászért fizetendő összeg, amit nem is lehet eltávolítani a foglalásból, így utazási irodai foglalás esetén annak is ki kell fizetnie a nagy kézipoggyászt, aki nem is élne ezzel a lehetőséggel. Ez egy oda-vissza útra – szezontól és úti céltól függően – akár 12 ezer forinttal magasabb árat is jelenthet utazási irodai foglalás esetén.

 

A Wizz Air szerint az volt a gond, hogy az utazási irodán keresztül foglaló utasaik közül nem mindenki kapott megfelelő tájékoztatást a kézipoggyászról. Sokaknak fel sem ajánlották a lehetőséget, hogy a foglalásukat nagyméretű kézipoggyásszal egészítsék ki. Ez gondokat okozott a reptéren, az utasfelvételnél és a beszállásnál egyaránt, emiatt az érintett utasok elégedetlenek voltak a szolgáltatással. Emiatt foglalják ezentúl az összes utazási irodás jegyet nagy kézipoggyásszal.

Az irodáknak ezzel egyidőben lehetővé tették, hogy 48 órára lefoglaljanak egy repülőjegyet minden extra költség nélkül, majd a repülőjegyet azon az áron vásárolhassák meg, amely a lefoglalás időpontjában elérhető volt. Magánszemélyek ehhez a funkcióhoz nem férnek hozzá. Ezen kívül az utazási irodák megváltoztathatják a foglalásban szereplő nevet illetve az úti célt módosítási díj nélkül, a foglalást követő 2 órán belül.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.