» Útra kész

Hévíz-Prága repülőjáratot indít a Czech Airlines

| | Nem érkezett még hozzászólás

Hévíz fürdővárosa, illetve a Balaton, Közép-Európa legnagyobb tava egy cseh légitársaságnak köszönhetően a történelem során először tesz szert közvetlen légi kapcsolatra Prágával. Az új szezonális járatot Hévíz-Balaton Airport és a cseh főváros között a Czech Airlines július végén vezeti be - áll a légitársaság közleményében.

Fotó: Hévíz-Balaton Airport

A járatok hétfőnként működnek majd az idei nyári szezon végéig, és a légitársaság ATR 72-es repülőgépekkel szállítja majd az utasokat. A menettérti repülőjegyeket Hévízről Prágába már 30900 forinttól megvásárolhatják az érdeklődők, beleértve a repülőtéri illetéket. A repülőjegyek megvásárolhatók a Czech Airlines weboldalain, illetve az utazási irodáknál és ügynökségeknél.

Az új járatot Hévíz és Prága között az utasok számára a Czech Airlines legelőször 2014. július 28-án üzemelteti. A járat 11:55 órakor indul Prágából és 13:20 órakor érkezik a Hévíz-Balaton repülőtérre. A Hévízről visszafelé induló járat 15 órakor indul, 16:30 órakor száll le a prágai Václav Havel repülőtéren.

A Hévíz és Prága közötti új járat további járatokhoz csatlakozik, amelyeket a Czech Airlines a prágai Václav Havel repülőtérről Kelet-, illetve Nyugat-Európába indít. A Prágából Hévízre tartó járatokhoz a cseh légitársaság Oroszországból – többek között Moszkvából, Jekatyerinburgból, Permből, Rosztov-na-Donu városából és Szamarából – érkező járatai jól csatlakoznak. A Czech Airlines egyaránt jó csatlakozást biztosít Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból, vagy Koppenhágából, Brüsszelből, illetve Ostravából és számos más városból az új Hévíz-Balaton Airport felé induló járatra.

Egyébként, a Czech Airlines Magyarországon hagyományos légi fuvarozónak számít, a Budapest és Prága közötti menetrend szerinti járatok már 1938. augusztus 1-je óta működnek. A közel 80 év alatt, mióta a vállalat Magyarországon járatokat üzemeltet, legelső alkalommal kínál olyan csatlakozást, amely a vidéket, azaz egy Budapest fővároson kívüli régiót céloz.

A jelenlegi nyári szezonban a cseh légitársaság munkanapokon naponta három menettérti csatlakozást kínál a Budapest-Prága vonalon, a következő indulási időpontokkal: 9:20, 15:35 és 19:40. Szombaton napi kettőt, reggel és délután, vasárnap pedig délutáni és esti indulásokkal.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.