» Talpraesett Turista

Ingyen ágy és néha meleg vacsora is jár a megfáradt bringásoknak

| | Nem érkezett még hozzászólás

Létezik egy couchsurfing-re hasonlító közösségi oldal, csak éppen bringásoknak. Az utazó ezen keresztül ingyen szállást találhat a tartózkodási helye közelében – írja a New York Times.

Nehogy új kezdeményezésre gondoljunk, mert a Warm Showers már 1993 óta létezik. Abból indul ki, hogy aki bringázik, elakad valahol, és ott szállásra lel, biztosan szívesen játszik majd maga is házigazdát a következő körben. Jelenleg a közösségnek közel negyvenezer regisztrált házigazdája, és kilencvenezer kerékpáros túrázója van, és igen jól kiszolgálja azokat is, akik hosszú bringás utakra indulnak, ugyanis százhetvenöt országból választhatunk az oldalon. 

Az, hogy hogyan tudott a Warm Showers ilyen jól működő maradni napjaink bizalmatlansággal telt világában, de egyetlen lopási eset történt a megalakulás óta. Természetesen akadnak olyanok, akik egy-két napi tartózkodás helyett még az ötödik napon is ott táboroznak vendéglátóiknál, de alapvetően jó a kapcsolat a házigazdák és bringázók között. 

A közösség legmenőbb tagja az a hölgy, aki száznegyven Warm Showers házigazdánál szállt meg világszerte kirándulásain, és nemrégiben egy spanyol bringatúrával ünnepelte a hetvenhetedik szülinapját. Cserében százötven kerékpárost látott már vendégül saját otthonában.

A Warm Showers hivatalosan szobát, kanapét vagy zuhanyozással kombinált kempingezési lehetőséget ajánl fel tagjainak, de nem ritka, hogy a házigazda egy jó pizzával is kényezteti a megfáradt utasokat. A bringázóknak pedig cserében nem árt, ha akad pár jó úti sztori a tarsolyában, amivel elszórakoztathatják a házigazdákat, akik a napi irodai munka után szívesen utaznak – legalább képzeletben.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Brazília körutazás
 
Brazília

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
3 napja
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
3 napja
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
4 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.