Ingyen ágy és néha meleg vacsora is jár a megfáradt bringásoknak

Ingyen ágy és néha meleg vacsora is jár a megfáradt bringásoknak

Létezik egy couchsurfing-re hasonlító közösségi oldal, csak éppen bringásoknak. Az utazó ezen keresztül ingyen szállást találhat a tartózkodási helye közelében – írja a New York Times.

Nehogy új kezdeményezésre gondoljunk, mert a Warm Showers már 1993 óta létezik. Abból indul ki, hogy aki bringázik, elakad valahol, és ott szállásra lel, biztosan szívesen játszik majd maga is házigazdát a következő körben. Jelenleg a közösségnek közel negyvenezer regisztrált házigazdája, és kilencvenezer kerékpáros túrázója van, és igen jól kiszolgálja azokat is, akik hosszú bringás utakra indulnak, ugyanis százhetvenöt országból választhatunk az oldalon.

Tekerés Olaszországbanmarc chapeaux / Northfoto

Az, hogy hogyan tudott a Warm Showers ilyen jól működő maradni napjaink bizalmatlansággal telt világában, de egyetlen lopási eset történt a megalakulás óta. Természetesen akadnak olyanok, akik egy-két napi tartózkodás helyett még az ötödik napon is ott táboroznak vendéglátóiknál, de alapvetően jó a kapcsolat a házigazdák és bringázók között.

A közösség legmenőbb tagja az a hölgy, aki száznegyven Warm Showers házigazdánál szállt meg világszerte kirándulásain, és nemrégiben egy spanyol bringatúrával ünnepelte a hetvenhetedik szülinapját. Cserében százötven kerékpárost látott már vendégül saját otthonában.

A Warm Showers hivatalosan szobát, kanapét vagy zuhanyozással kombinált kempingezési lehetőséget ajánl fel tagjainak, de nem ritka, hogy a házigazda egy jó pizzával is kényezteti a megfáradt utasokat. A bringázóknak pedig cserében nem árt, ha akad pár jó úti sztori a tarsolyában, amivel elszórakoztathatják a házigazdákat, akik a napi irodai munka után szívesen utaznak – legalább képzeletben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek