» Talpraesett Turista

Száz, többségében ingyenes városnéző programot szerveznek az idegenvezetők világnapján

| | Nem érkezett még hozzászólás

Február utolsó vasárnapja az idegenvezetők világnapja, amelynek alkalmából idén is mintegy száz budapesti városnéző program várja az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig.

A többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézéseken, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárló utcák kincseit mutatják be az érdeklődőknek – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Látogatható lesz többek közt a Kiscelli Múzeum, az Országgyűlési Könyvtár, az Operaház, a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Földalatti Vasúti Múzeum, a Váci utca, az Andrássy úti villanegyed, a Gellérthegy és a Ráday utcai kortárs galériái is, illetve a Mátyás-templom toronytúráján is részt lehet venni. A rendezvény központi helyszínén, a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központban pedig február 26-án turisztikai és kulturális szolgáltatók mutatkoznak be.

Az idegenvezetők világnapjával nyitja meg a budapesti turisztikai szezont a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A többnapos rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő munkájára és az előző év kiemelkedő turisztikai sikereire.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly január és december között a fővárosi turistaforgalom dinamikus növekedést mutatott, és év végére több mint kilencmillió vendégéjszakát regisztráltak Budapesten. A fővárosba látogatók 85 százaléka külföldről jön, elsősorban Ausztriából, az Nagy-Britanniából, Franciaországból, Hollandiából, Olaszországból, Spanyolországból, de egyre több az ázsiai látogató is.

Különösen kiemelt időszaknak számított a december: ekkor érdeklődött a legtöbb külföldi Budapest iránt, de a magyarok is szívesen keresték fel az adventi vásárokat, bevásárló és sétáló utcákat, az ott működő vállalkozásokat, üzleteket, valamint a kulturális programokat.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
3 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.