» Talpraesett Turista

Még többen utazhatnak kedvezményes Eurail vasúti bérlettel

| | Nem érkezett még hozzászólás

2017-től az Eurail kiterjesztette az ifjúsági bérlet (youth pass) felhasználhatóságának korhatárát: 26 helyett 28 év alatt juthatnak kedvezményhez. Így azok az utasok, akik az indulás napján 28 évnél fiatalabbak, a felnőtt bérlet árához képest 35 százalékkal olcsóbban utazhatnak, akár első osztályon is - írja a Turizmusonline.

Az új korhatár bevezetését megelőzően a foglalás időtartamát is meghosszabbították. Eddig ugyanis a vásárlástól számított 6 hónapon belül kellett megkezdeni az európai utazást, ezt most 11 hónapra bővítették.

Ingyen bérlet az Uniótól a 18 éveseknek

Az európai fiatalok utazásával az Unió is foglalkozik. Korábban már elindult az a kísérleti Interrail-program, melynek értelmében minden 18 éves európai fiatalnak díjmentes, egy hónapra szóló Interrail-jegyet – európai vasúti közlekedési bérletet – biztosítanának az EU-ban. Erről legutóbb Ujhelyi István, az Európai Parlament Közlekedési és Turisztikai Bizottságának alelnöke számolt be Budapesten. A programot végül az Európai Bizottság elfogadta, vagyis 2017-ben elindulhat.

Ujhelyi István szerint akár Magyarország is lehetne az első olyan EU-tagállam, amely kampányt folytat az európai turisztikai piacon a 18 évesek között - ennek keretében a MÁV és a magyar állam külön kedvezményekkel, ifjúsági szállásokkal, egy jól használható weboldallal hirdethetné meg az európai fiatalok számára, hogy jöjjenek Magyarországra. Hozzátette: csak hazánkban évente százezer 18 éves ünnepli a születésnapját. Az pedig biztos – tette hozzá a képviselő –, hogy százezrek fognak elindulni Európa-szerte, és választanak maguknak különböző úti célokat. "Ha tudunk egy közös kampányt folytatni, akkor egy olyan korosztályt célozhatunk meg, amely nem feltétlenül csak a bulinegyedbe jön két napra, hanem valami többet, valami mást is szeretne" - fogalmazott a bizottság alelnöke.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.