Egy jó fotóval osztálykirándulást lehet nyerni a szarvasi Mini Magyarországba

Egy jó fotóval osztálykirándulást lehet nyerni a szarvasi Mini Magyarországba

Álom osztálykirándulásért indít pályázatot általános és középiskolásoknak a szarvasi Mini Magyarország makettpark. A részvételhez mindössze egy osztályfénykép elkészítésére van szükség egy olyan emblematikus hazai épület szerepeltetésével, amelynek mini mása az ország egyetlen interaktív makettparkjában, a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarországban is megtalálható.

A Szarvasi Mini Magyarország osztálykirándulás pályázat nyertes általános vagy középiskolás osztálya 250 ezer forint értékű osztálykirándulást nyerhet Szarvasra teljes ellátással. A pályázatra az ország bármely általános és középiskolás osztálya nevezhet. Ahhoz, hogy az osztály versenybe szálljon, nem kell mást tenni, mint nevezni egy osztályképet, amelyen az osztály a makettparkban felvonultatott épületek eredetijének egyike előtt látható, vagy amelyen kreatív módon megjelenítve szerepel a Mini Magyarország bármely eredeti épülete is az osztállyal együtt, például egy közösen elkészített rajz, vagy egy bármilyen anyagból az osztály által elkészített makett formájában. A pályázatra beérkező osztályképek közül a szarvasi Mini Magyarország Facebook oldalán a legtöbb lájkot szerző osztály nyeri meg a negyedmillió forint értékű szarvasi osztálykirándulást.

Fotó: Körös-menti TDMForrás: Travelo

 A történelmi Magyarország közepén fekvő békés megyei Szarvason 2013 áprilisában megnyílt Mini Magyarország makettparkban jelenleg Budapest, Debrecen, Eger, Esztergom, Fertőd, Gödöllő, Gyula, Hévíz, Ják, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Szolnok, Tihany,Tatabánya Erdély és Felvidék emblematikus épületeinek makettje található meg gyönyörű természeti környezetben, az ország legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban. A makettpark folyamatosan bővül, a fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan több mint 100 épület mini mása lesz majd látható.

A hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit bemutató Mini Magyarország a Körösök szívében található Szarvasi Arborétum különleges élményt kínál minden korosztálynak. Osztálykirándulások, rendhagyó történelemórák ideális helyszíne, hiszen néhány óra alatt bebarangolhatjuk egész Magyarországot, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseménye elevenedik meg a látogatók előtt.

Felvonultatja mások mellett a szegedi dómot, a Széchenyi lánchidat, a kecskeméti Cifrapalotát, a budapesti Operaházat,, vagy az egri vár makettjét, amely 16. századi, eredeti állapotában mutatja be a várat. Szarvas városa további különleges, egyedi látnivalókat kínál: a Körösök szívében fekvő Szarvason található Magyarország egyetlen működő szárazmalma, de itt üzemel hazánk egyik legegyedibb teátruma, a Szarvasi Vízi Színház is, amelynek előadásaihoz a Holt-Körös és a különleges szarvasi mocsári ciprusok adnak festői hátteret.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek