Bordeaux 2017 legmenőbb úti célja

Legalábbis a Lonely Planet szerkesztői és bloggerei szerint a francia város tartogatja a legtöbb izgalmat, ha új élményekről van szó.

A Lonely Planet elkészítette a 2017-re ajánlott legjobb desztinációk listáit országokra, régiókra és városokra bontva. A városok közül Bordeaux nyerte el az első helyet, a második helyre Fokváros került, a harmadik pedig Los Angeles lett. A listákat évente a Lonely Planet szerzőinek, szerkesztőinek, bloggereinek és tweetelőinek véleménye alapján állítják össze, olvasható az http://ee.france.fr/hu. oldalon. 

Fotó: MartinM303 - Getty Images

 Bordeaux-ról mi is írtunk, tökéletes úti cél az év minden időszakában. 2017 közepétől ráadásul az új, nagy sebességű vonat összeköttetésnek köszönhetően már csupán 2 óra alatt elérhető lesz Párizsból.

A város leghíresebb része a világörökségi látkép, a Garonne folyó partján található Holdkikötő. A város este, éjszaka a leghangulatosabb, így napközben szervezzünk városon kívüli programot ez pedig más is lehetne a világ borfővárosában, mint pincészetek látogatása? Pincészeteket talál elszórva mindenhol a régióban, egy-egy kastély meglátogatása egész napos program. Sok van belőlük, így el kell döntenünk, mennyit szánunk erre, és pontosan mit szeretnénk csinálni.

2016-ban megnyitotta kapuit a Cité du Vin bormúzeum is, így borrajongóknak ez is kötelező program. A Lonely Planet a városban zajló gasztroforradalmat is kiemeli.

A 10-es lista 2017-re

1. Bordeaux

2. Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság

3. Los Angeles, USA

4. Merida, Mexikó

5. Ohrid, Macedónia

6. Pistoia, Olaszország

7. Szöul, Dél-Korea

8. Lisszabon

9. Moszkva

10. Portland, Oregon

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek