Ingyen buszjegyet ad turistáknak a meseszép svájci város

A luzerni turisztikai hivatal a fenntartható közlekedésre buzdítja a városba érkező turistákat, méghozzá úgy, hogy ingyenes tömegközlekedést biztosít a szállóvendégek számára.

 2017 januárjától Luzern ingyenes tömegközlekedést biztosít a város – idegenforgalmi adót is megfizető – szállóvendégei számára. Ezáltal Luzern egy olyan hozzáadott értékkel szeretne vendégeinek kedveskedni, ami egyben a fenntartható turizmushoz is hozzájárul, hiszen így a turisták autózás helyett jóval környezetbarátabb módon tudnak közlekedni, számolt be a turizmusonline.hu.

Fotó: Olaf Protze - LightRocket via Getty Images


A vendégek a szálláshelyükön juthatnak hozzá az ingyenes tömegközlekedésre jogosító jegyhez, amellyel a busz- és vonatközlekedés díjmentes másodosztályon, a 10-es zónán belül. A luzerni turisztikai hivatal közleménye szerint ezt a rendszert már más svájci városokban is bevezették, és valamennyi desztinációban sikeresnek bizonyult.

Ahogy korábban már megírtuk, a svájciak kialakítottak egy olyan bérletet, amivel a helyi árakhoz képest jóval olcsóbban tudjuk felfedezni az országot. A Swiss Pass nevű bérletet – a helyiek nagy bánatára – csak turisták vásárolhatják meg. Ezzel jutányosabb áron vonatozhatunk, buszozhatunk, hajózhatunk szerte az országban. Ráadásul a legtöbb múzeumba is ingyen bemehetünk a Swiss Pass-szal. A részletekért ide kattintson!

Luzerni élmények
Európa legnagyobb édesvízi gőzhajóflottája, a legöregebb és a legmeredekebb fogaskerekű – turistacsalogató látványosságok, amelyek mellett pár kilométerrel arrébb megtapasztalhatjuk az autentikus Svájcot is, ahogy a helyiek szeretik! Tartson velünk a Luzerni-tó környékére!
Luzern festett házfalairól és kihagyhatatlan látványosságairól korábban itt írtunk.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek