Felpörög a kubai rum- és szivarturizmus

Az amerikai utazók október 17-től a világ bármely táján vásárolhatnak és szabadon vihetnek haza kubai rumot is szivart.

 Október 17-én lépnek életbe azok a kereskedelmi könnyítések, amelyek egyike szó szerint kézzelfogható engedményt jelent az amerikai turistáknak a fél évszázados embargó után, számolt be a hvg.hu az USA Today cikkére hivatkozva.

Az amerikai utazók ezentúl a világ bármely táján vásárolhatnak és szabadon vihetnek haza kubai rumot is szivart, igaz, interneten még most sem rendelhetnek ezekből a termékekből. Ez majd talán a következő lépés lehet.

 

A változás már elkezdődött
Galéria: Ezek fognak eltűnni Kubából
Fotó: Ullstein Bild / Getty Images Hungary

A könnyítések első csomagja tavaly januárban lépett életbe, akkor a Kubába utazó amerikaiaknak már lehetővé tették, hogy száz dollár értékben vásároljanak és vigyenek haza kubai rumot és szivart a kommunista szigetországból. Most a százdolláros limitet törlik el, illetve más országokban beszerzett kubai termékekre is feloldják a behozatali korlátozásokat.

Korábban megírtuk, hogy az embargó feloldásának és a befektetők érkezésének számos áldásos hatása mellett azonban számítani lehet arra is, hogy Kuba egyedi hangulata rövid idő alatt elvész. A bámulatos ötvenes évekbeli autók mellett az épületek is a múltban ragadtak, de a befektetők, akik csak a startjelre várnak, hogy elkezdődhessenek a beruházások, nagyon hamar meg fogják változtatni a városok összképét.

Az Obama adminisztráció a kereskedelmi kapcsolatok erősítésével szeretné visszafordíthatatlanná tenni a gazdasági nyitás politikáját a két ország között. A kubai demokráciadeficittel kapcsolatos politikai nézetkülönbségek továbbra is nyilvánvalóak, mint Obama elnök fogalmazott: a kihívások maradnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek