Olcsóbban falatozhat három napig a dél-dunántúli éttermekben

Olcsóbban falatozhat három napig a dél-dunántúli éttermekben

 Eszményi hétvégi programot szervez az igényes gasztronómiát értékelő utazóknak a dél-dunántúli régió: három napon át a festői táj sokrétű gasztronómiájának legkiemelkedőbb képviselőinél kóstolhatunk ínycsiklandó, prémium kategóriás ételeket - olvasható az esemény Facebook-oldalán.

Fotó: Via Gasztronómia

 Október 7. és 9. között tartják ugyanis a dél-dunántúli Via Gasztronómiát, amely során a régió több étterme is egységes, kedvezményes áron (három fogásos éttermi menü 3900 Ft, kávé- és sütemény kóstoló 1500 Ft) rendelhető különleges fogásokkal és kóstolókkal várja vendégeit.

A szekszárdi belváros Merops Éttermének séfje például vaddisznó gerincre és aszalt szilvás túrótoronyra építő fine dining menüvel készül, a hazánk legjobb kávézójának kétszer is megválasztott szekszárdi Kávé Háza 1927 pedig kávé- és sütemény-kóstolóval várja a látogatókat.

Pécsen többek között a Zsolnay Étteremben ehetünk egy jót ezúttal kisebb számlaösszegért cserébe, és a desszertet akár saját magunk is elkészíthetjük a sétálóutcában található Csokoláda csokiműhelyben. Ugyanakkor a Máriagyűdi békebeli hangulatú Czukor Borsó cukrászdában mascarpone krémes vörösboros csokoládépiskótával és levendulás macaronnal készülnek erre a három napra.

Fotó: Czukor Borsó cukrászda

 A szervezők szerint a villányi pincesor október második hétvégéjén nem csak a borról, hanem a stifolderről, a borlekvárról és sok más sváb harapnivalókról is szól majd. A romantikus kisebb falvak kedvelői ne hagyják ki a PalKonyha fogadót, ahol minden fogást helyi alapanyagokból készítenek, vagy a hosszúhetényi Almalomb éttermet, amelynek egy XIX. századi vízimalom ad otthont. Az éttermek többsége ebéd utáni rövidebb túrákra és vezetett kirándulásra csábítja vendégeit.

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy az esemény Facebook-oldalán foglaljanak asztalt vagy regisztráljanak a programokra.

Az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek:

Csarnóta: Tenkes csárda
Felsőmocsolád: Bánó Mária Kastélyszálló
Hosszúhetény: Almalomb Kulináris kitérő és találkozóhely
Máriagyűd: Czukor Borsó
Palkonya, PalKonyha
Pécs: Csoko-Láda, Jókai Bisztró, Jókai Cukrászda, Pezsgőház Étterem, Susogó Borvendéglő, Zsolnay Étterem és Kávézó
Szekszárd: Optimus Étterem, Merops Étterem, Kávé Háza
Villány: Kúria Borétterem, Sauska Pincészet
Szálka: Horog Étterem

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek