A Niagara-vízeséshez visz a világ legrövidebb repülőjárata

12 perc alatt repítik Torontóból a vízeséshez az utasokat a Greater Toronto Airways kisgépei.

 

A Greater Toronto Airways szeptember 15-től indítja különleges járatait, amelyek a torontói Billy Bishop és a Niagara District Airport között szállítanak utasokat, számolt be a lonelyplanet.com.

Fotó: Anujak Jaimook - Flickr Vision/Getty Images



A nyolcszemélyes kisgépek hétfőtől péntekig, naponta kétszer szállnak fel mindkét irányban. A repülőút a hirdetések szerint 15 perces, de valójában csak 12 percig tart, állítja David Nissan, a járatot üzemeltető légitársaság egyik vezetője.

A várakozási időt meghosszabbító, hagyományos biztonsági ellenőrzés nem lesz, az utasokat szúrópróba szerűen fogják ellenőrizni. Ez azt jelenti, hogy elég megjelenni a felszállás előtt 30 perccel a terminálnál.

A 2016-os járatok már foglalhatók a légitársaság honlapján. Az egyirányú jegyek 85 kanadai dollárba, azaz 18200 Ft-ba, a retúr 159 kanadai dollárba (34 ezer forintba) kerülnek.

Aki nem akar repülni, egy kb. 60 perces autóúttal, vagy egy 90 perces vonatúttal juthat el Torontóból a vízeséshez.

Ha rajong a vízesésekért, és nem riad vissza a nehézségektől, a kimerítő, hosszú túráktól, akkor kapja elő a bakancsát! Összegyűjtöttünk négy lélegzetelállítóan szép és különleges helyet, ahova nem visz turistabusz.

Update: Olvasóink jelezték, hogy a Lonely Planet által kiáltott rekord túlzó, mert a világ legrövidebb menetrend szerinti járata csupán 53 másodperces.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek