» Talpraesett Turista

Budapest Európa 3. legolcsóbb városa, ha egy hétvégéről van szó

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egy brit felmérés szerint legalábbis, ami azt vizsgálta, milyen költségekkel kell számolnia egy turistának egy hétvégi kiruccanáson az európai nagyvárosokban.

A brit Post Office Travel Money – amely egy, többek között pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat – közzétette európai „utazási barométerét”, melyben azt a 35 európai várost ransorolja, ahol a legolcsóbban megúszhatunk egy hétvégi kiruccanást, írja a turizmusonline.hu.

Fotó: Mark H. Milstein/ Northfoto
Fotó: Mark H. Milstein/ Northfoto

A weboldalon az egyes városokban felmerülő átlagos költségeket egy keresőmotor segítségével közvetlenül is összehasonlíthatjuk egymással, így például Budapestet Béccsel vagy Prágával. A városokat olyan, a turisták által gyakran igénybe vett szolgáltatások árai segítségével hasonlították össze, mint például egy három fogasos vacsora egy üveg borral két főre, két éjszaka szállás egy háromcsillagos szállodában, helyi utazási és városnézési költségek, egy csésze kávé vagy egy üveg sör. Az árakra vonatkozó adatokat részben a helyi turisztikai hivataloktól, részben online kutatással, a szállodai szobaárakat pedig a Hotels.com szállásfoglaló oldal segítségével szerezték be.

Varsó még Budapestnél is olcsóbb

A legolcsóbb város Varsó lett, ahol mindent összevetve egy hétvégét itt 113 fontból meg lehet úszni. A lista második helyét Litvánia fővárosa, Vilnius foglalja el, melyet nem más, mint Budapest követ. A Post Office Travel Money felmérése szerint az átlagárak nálunk a következőképpen alakulnak: két éjszakára, két főre szóló szállás egy háromcsillagos szállodában 43 angol font, a reptéri transzfer a városba és vissza 7,53 font, a 48 órás turistakártya 8,87 font, a három fogásos, két főre szóló vacsora egy üveg borral 29,44 font, egy csésze kávé 1,21 font, egy üveg sör 1,48 font, egy üveg kóla pedig 0,94 font. Egy hétvége Budapesten átlagosan 123 fontba kerül a turistának a felmérés szerint.

Budapestet Lettország fővárosa, Riga követi, az ötödik legolcsóbb város Krakkó, majd sorban Lisszabon, Dubrovnik, Prága és Moszkva, a tízes listát pedig Athén zárja. Az első tízben Bécs például nem is szerepel.

Nemrégiben azonban - egy másik, szintén brit felmérésben - Budapest bizonyult a legolcsóbb desztinációnak. Ennek keretében egy egynapos tartózkodás tipikus költségeit vette számba a Hoppa.com weboldal, ahol repülőtéri transzferszolgáltatást lehet foglalni. A 46 városból álló felsorolás első helyén Dubaj áll, az utolsó helyet viszont nem más, mint Budapest foglalja el, vagyis a Hoppa felmérése szerint fővárosunk a világ legolcsóbb desztinációja. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.