» Talpraesett Turista

Megjelent a Balaton déli partjának gasztrotérképe

| | Nem érkezett még hozzászólás
Megjelent a Balatatoni Gasztrotérkép legújabb, harmadik kiadása – az Északi part után most már a Déli parton sem kell eltévedniük azoknak, akik a minőségi vendéglátóhelyeket keresik a Balaton körül.

Van köztük eldugott, romantikus vendégház, elegáns kastélyszálló, családi borászat, kézműves cukrászüzem, yacht kikötő, angus marha farm, gyümölcs “wellness” központ, beachfood, vagy éppen régóta elismert “gasztro-zászlóshajó” is.

Fotó: Szabó Miklós - Balatoni Gasztrotérkép

A Balatoni Gasztrotérkép 2015 őszén indult hódító útjára, az első kiadás a Csopak környéki vendéglátósok baráti összefogásaként jött létre. 2016. január végére elkészült a második kiadás is, az Északi part Káli medencétől Bacsacsonyon át egészen a Keszthelyig tartó részét térképezték fel a kiadvány készítői. Idén márciusban pedig elkezdődött a kutatómunka a Balaton Déli partján is, melynek eredményeként június elején megjelent a harmadik térkép, lefedve így szinte a teljes Balatont. Mostanra összesen ötven egység szerepel már a Balatoni Gasztrotérképen.

Az egész éven át folyamatosan nyitva tartó, magas minőségű helyek felkutatása mellett a másik nagyon fontos cél egyfajta közösségépítés, ami a balatoni régióban együtt dolgozó vendéglátósok összefogásán alapszik. A térképen szereplő egységek mindegyike egyedi és különleges, az átlagnál jóval magasabb szinvonalon dolgozik a közös értékrend mentén.

Télen sem zárnak be

“A Balatoni Gasztrotérkép segít eligazodni a Balaton régióban járó vendégeknek: olyan vendéglátóipari egységeket, éttermeket, borászatokat, cukrászdákat és egyéb gasztro-helyszíneket tüntetünk fel, melyek hozzánk hasonlóan elkötelezettek a folyamatos és magas minőségű vendéglátás iránt. Legyen szó street foodról, házias vendéglőről, újhullámos étteremről, egyszerű bisztrókonyháról, termelői piacról, kis pincészetről, vagy komoly méretű borászatról, mi igyekszünk olyan helyeket bemutatni és ajánlani a nagyközönségnek, amelyek egész éven át, folyamatos nyitvatartással képviselik a minőségi gasztronómiát.” – mondta el Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép alapítója, ötletgazája.

Fotó: Szabó Miklós - Balatoni Gasztrotérkép

A déli parti kiadásnál is - hasonlóképpen a korábbi térképekhez – megjelennek olyan szálláshelyek éttermek és borászatok is, amelyek nem közvetlenül a tóparton fekszenek, hanem annak vonzáskörzetében, vagy kevesebb mint egy órányi autóútra a vízparttól, és megéri miattuk egy kicsit utazni. Lajoskomáromtól a somogyi vidékeken át egészen Zala megyéig kalandozhatunk a térkép segítségével, csodaszép vidékeket bejárva.

A kiadványokon minden információ megtalálható, ami fontos lehet a vendégek számára: nyitva tartás, elérhetőségek, online felületek és egy rövid leírás a vendéglátó helyekről. Kis piktogramokkal feltüntetik azt is, hogy van-e panorama, borospince, gyerekmenü és, hogy kutyabarát-e az adott hely.

A kiadványok ingyenesek, megtalálhatóak a térképen feltüntetett vendéglátóipari egységeknél, turisztikai pontokon és nagyobb szállodákban (angol nyelven is), valamint online is letölthetőek a Balatoni Gasztrotérkép weboldaláról.

A déli parti térképen szereplő vendéglátóhelyek:

BL Yacht Club & Apartments

Bonne Chance Étterem és Szálloda

Bussay Pincészet

Chateau Visz Kastélyszálló

Hubertus Hof Szálloda és Étterem

Kistücsök Étterem, Borpice és Vinotéka

Kristinus Borbirtok

Mala Garden Design Hotel & Mandara Café&Lounge

Paletta Bistrobar&Vinoteca

Páskom Cottage

Villa BOGaRT Vendégház

Villa Gréta Cukrászda

Zamárdi Gyümölcs Wellness Központ

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.