» Talpraesett Turista

Hét ingyenes program júniusra Budapesttől Bécsig

| | Nem érkezett még hozzászólás
Könnyűzenei koncertek Budapesten, szabadtéri opera Bécsben, Tojásfesztivál Kecskeméten, kalandpálya és állatsimogató a Hajógyári-szigeten, bortúra Badacsonyban: mi a közös a fenti programokban? Mindet júniusban tartják, és egyikre sem kell belépőt váltani, mert teljesen ingyenesek.

Aki júliusban vagy augusztusban megy nyaralni, biztosan nem akar már kiköltekezni az utazás előtt. Persze ettől még nem kell a négy fal közt gubbasztani, csomó ingyenes programon vehetünk részt júniusban. Mutatjuk a legjobbakat!

Budapest szívében immáron tizedik alkalommal rendeznek nagyszabású ingyenes szabadtéri fesztivált. Június 3-5. között a Belvárosi Fesztiválon három helyszínen (Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca) rengeteg koncert közül válogathatunk. Fellép többek között az Intim Torna Illegál, Kovács Kati, a Balkan Fanatik, az Irie Maffia,a Belga de még az Alma zenekar is, és lesz csenddiszkó is. A fesztivál programfüzetét itt tudják végignézni.

A Hajógyári-sziget június 4-26. között minden hétvégén 10 és 18 óra között a gyerekek birodalmává alakul  A teljesen ingyenes Gyerekszigetet immáron 15. alkalommal rendezik meg. Lesznek koncertek (Halász Judittól Makámig) ismeretterjesztő előadások, harcművészeti bemutatók, táncház, kalandpálya, vizes játékok, állatsimogató, bringás ügyességi vetélkedő, történelmi óriástársas és sok minden más. Az első hétvége részletes programja itt található.

Június 4-én és 5-én Badacsonyban a kéknyelű virágzását ünneplik. A környék pincéiben egész hétvégén borkóstolókkal és ingyenes kulturális programokkal várják a látogatókat. Mivel a program a Bortriatlon második állomása, így aki részt vesz a Kéknyelű felfedezőúton és összegyűjt hat különböző bélyeget, akkor egy palack bort kap ajándékba. A részletes programfüzetet itt tudják átnézni.

Akinek még nem elég a borból, június 11-én a Budapesttől csupán 30 kilométerre fekvő Monorra látogasson el, itt rendezik meg ugyanis a Borvidékek hétvégéjét. A Monori Pincefaluban harminc nyitott pince várja a látogatókat, ahol az ország egész területéről érkező vendégborászok tételeit is meg lehet majd kóstolni. Lesznek néptánc bemutatók és koncertek, fellép például a Pannonia All Stars Ska Orchestra is. A programokon a részvétel ingyenes, kóstolni kóstolópohár megváltása után lehet, ami 1500 forintba kerül, ebből 800 forint leiható. A részletes programot itt találják.

Június 17. és 19. között Kecskeméten Tojásfesztivált tartanak, szintén tele ingyenes programokkal. "Változatos gyermek-, könnyűzenei-, hagyományőrző-, kulturális-, gasztronómiai- vagy szórakoztató programokról gondoskodunk, amelyek mind a tojáshoz kapcsolódnak. Múzeumi tojáskörút programunk során öt múzeumban nyílik lehetőség tojáshoz, baromfihoz köthető, csak ebből az alkalomból látható kiállítás megtekintésére ingyenesen. A múzeumokban a látogatók pecséteket gyűjthetnek, majd a fesztiválunkon a pecsétgyűjtő füzetek leadásával sorsoláson vesznek részt, amelyen értékes nyeremények találnak gazdára. Első alkalommal szervezzük meg a Tojások Éjszakáját, mely június 17-én 21 órakor kezdődik" – olvasható a fesztivál honlapján.

Ha külföldre húz a szíve, de nem akar se szállásra, se a programokra költeni, Bécsben a helye ebben a hónapban!

Júniusban több alkalommal is ingyenesen élvezheti a világhírű bécsi opera előadásait. A hatalmas, szabadtéri kivetítőt az Operaház oldalában, a Karajan-Platzon állítják fel, 180 széket helyeznek el előtte, hogy mindenki kényelmesen tudja élvezni az előadást. Június folyamán 21 alkalommal lesz ilyen ingyenes lehetőség, a részletes programot itt találják.

Valami könnyedebb szórakozásra vágyik? Június 24-26. között a Duna-szigeten rendezik meg Európa legnagyobb, ingyenes szabadtéri fesztiválját, a Donauinselfestet. Idén 33. alkalommal lehet teljesen ingyenesen bulizni: lesznek koncertek (fellép például a Russkaja), családi- és sportprogramok.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.