Ingyen látogathat kastélyhoteleket a hétvégén

Nyitott hétvégét tartanak a hazai kastélyszállodák. Ezen a három napon bárki betérhet látogatóként a történelmi falak közé egy ingyenes házbemutatóra, a szállóvendégeket pedig külön kedvezményekkel várják.

  

Fotó: Prónay-kastély, Alsópetény

Ön is vendég lehet egy éjszakára, ha szállást foglal 2016. április 15-re, hiszen akkor a következő éjszakát ajándékba kapja. Érkezéskor a házigazdák üdvözlő itallal, valamint különleges ház- és történelmi bemutatóval várják - olvasható a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége weboldalán, amely április 15-17. között tartja a Kastélyszállodák Nyitott Hétvégéjét.

 

Fotó: St.George Hotel, Budapest

A nyitott hétvége célja, hogy minél több látogatóval megismertessék, milyen kincseket rejtenek hazánk különleges szálláshelyei. Az eseményre a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének 10 tagja különleges akciókkal készül. Ugyanis nem csak azok előtt állnak nyitva a házak kapui, akik a történelmi falak között töltik az éjszakát. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként, és díjtalanul vehet részt a napi két alkalommal meghirdetett házbemutatón. Több helyszínen alkalmi kastélymenüt és éttermi kedvezményt is kínálnak. Ezenkívül kulturális, gyermek-, kézműves- és gasztroprogramokat is tartanak a kastélyokban a rendezvény ideje alatt.

Bővebb információt a programban résztvevő helyszínekről ezen az oldalon olvashat.

Ha pedig arra kíváncsiak, hogy milyen kastélyok rejtőznek egy órányi utazásra Budapesttől, akkor kattintsanak erre a gyűjtésünkre. Mert Turán például egy franciás hangulatú mesebeli kastély, Pécelen páratlanul csodás díszterem, Fóton pedig egy olyan kastély vár minket, ahol az épületben lakó gróf személyesen köszönt minket. Tartsanak velünk Pest megye rejtett kincseit felderítő túránkra is!

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek