» Talpraesett Turista

Ingyenes programok áprilisra Budapesttől Dubajig

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egy talpraesett turista üres pénztárcával is jól tudja magát érezni, legyen Budapesten, a Velencei-tónál, vagy éppen Dubajban. Drónbajnokság, cseresznyeünnep, tájházak, és egy vérbeli luxuscélpont ingyenes programjai – válogassanak kedvükre, az alábbi programok a helyszínre jutás költségein túl semmibe nem fognak kerülni.

Belföldön: drónoktól a tájházakig

A Velencei-tónál április 3-án, vasárnap tartják Magyarország első hivatalos drónbajnokságát a Velencei Korzó homokos partján. A verseny egy öt futamból álló sorozat első állomása lesz, a győztes 2016 októberében elutazhat Hawaii-ra, a világbajnokságra. "Az egész napos program 9 órakor kezdődik, előbb az edzésekkel, majd az ünnepélyes megnyitóval, 14 órától pedig felbőgnek a motorok, és elrajtol a verseny" – olvasható a Magyar Drón Egyesület honlapján, ahol minden további információ megtalálható. A belépés ingyenes, a verseny mellett arcfestés, drón és bringabemutató is várja a résztvevőket.

A Tisza partján, Szolnoktól 25 kilométerre található Nagykörű lakóinak fő megélhetési forrása a világhírű nagykörűi cseresznye, amit elsősorban exportra termelnek. Így a falu életében az egyik legfontosabb ünnep a cseresznyevirágzás. "Ez az első olyan pillanat, ahol a természet arról dönt, mennyi cseresznye lesz az idén. El kell kerülnünk a fagyot és hosszú szép virágzásban reménykedünk ilyenkor" – olvasható a település honlapján. Idén április 16-án rendezik meg a Cseresznyevirág ünnepet, lesz fagyűző szertartás a templomkertben, népzene, termelői piac, faölelés, fáklyás körmenet. A részletes program itt található, belépődíj nincs.

Budapesten a Vörösmarty téren tavaszi vásárt tartanak április 24-ig. A karácsonyi vásáron megszokott hangulattal, kirakodóvásárral és sok családi programmal. Utóbbiak ingyenesek, lesz kézműves bemutató, játszóház, koncertek, gasztronómiai bemutatók. További infó a Facebookon.

"A Tájházak napját évek óta a Szent György naphoz legközelebb eső hétvégén rendezik meg. Ez a nap fontos szerepet kapott a paraszti kultúrában: ekkor hajtották ki először az állatokat a legelőre. A szép tavaszi időben a tájházak nem csak a kihajtás hagyományait elevenítik meg. Ezen a napon az állandó gyűjtemények mellett sok különlegességgel is megismerkedhetünk.

Van, ahol a régi kemencét helyezik újra üzembe, máshol megcsodálhatjuk a helyi kézművesek munkáját, ételkészítést tanulhatunk, speciális tárlatvezetéseken vehetünk részt" – írja az idén április 23-án és 24-én esedékes Tájházak napjáról az Itthon blog. A Tájházszövetség honlapján érdemes végigböngészni a kínálatot, a belépés általában vagy 23-án vagy 24-én ingyenes a résztvevő helyszíneken.

Külföldön: Dubaj ingyen

Ezúttal egy olyan helyszín ingyenes lehetőségeit mutatjuk meg, amiről mindenki egyből a luxusra asszociál: ez Dubaj. A gyakran "legek fővárosának" titulált Dubajba azért is érdemes pont ebben a hónapban elutazni, mert tökéletes nyaralóidő várja itt az embert. Melegebb napokon akár 32-37 Celsius-fokot is mérhetnek, a tenger pedig 25-28 Celsius-fokos, strandoláshoz pazar. Ráadásul, több olyan partszakaszt is találni, ahol egyetlen dirhamba sem kerül a strandolás, bónuszként helyi kitesurfösöket, vagy a város ikonikus épületeit nézhetjük. A nyolc legjobb ingyenes strandot a TimeOutDubai itt gyűjtötte össze, hasznos!

De nem kell lemondanunk a leghíresebb látnivalók mindegyikéről akkor sem, ha a repjegy és a szállás kifizetése után nem dúskálunk a költőpénzben. A világ legnagyobb szökőkútját vagy a fűszerpiacot megnézni például nem kerül semmibe. De végül is a nyálcsorgatás sem kerül semmibe a JBR The Walk 1,7 kilométeres bevásárlóutcájának mentén, ahol több mint háromszáz kávézó, üzlet, étterem és high fashion márka butikjai között korzózhatunk.

Végezetül két izgalmas tipp a városon kívül: Dubajtól 160 kilométerre található az Egyesült Arab Emírségek legmagasabb pontja, az 1249 méter magas Jebel Hafeet hegy. Ha eljövünk ide, elmondhatjuk magunkról, hogy magasabban jártunk, mint a Burdzs Kalifa, és egy fillért sem adtunk érte. (Kis túlzással persze, mert autót a dologhoz azért valahonnan szereznünk kell.) Persze nem csak ezért, de a kilátásért, és ha bérelt autóval érkezünk, a vezetés élményéért is érdemes eljönni ide. A hegyre vezető szerpentint ugyanis a világ legkülönlegesebb autós útvonalai közt tartják számon.

Ha pedig az Emírségek tradicionális arcával ismerkednénk meg, vegyünk részt egy teveversenyen! Az Al Marmoum teveversenypálya Dubajtól negyven kilométerre található. A nézőknek a belépés ingyenes, és igazán egyedi élményben lehet itt részünk.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
13 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
14 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.