» Talpraesett Turista

Kétszáz forintért mehet állatkertezni, aki idén ünnepli 20. születésnapját

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Dél-Amerika és az Andok állatvilágát bemutató látványossággal, új állatokkal, valamint számos érdekes programmal és kedvezménnyel várja a látogatókat az idén húszéves Nyíregyházi Állatpark, írja az MTI.

A sóstógyógyfürdői látványosság 1996 szeptemberében kezdte meg működését Sóstó Erdei Szabadidőpark néven, az első bemutatott állat pedig Elek, az oroszlán volt, amely 2015 végén pusztult el 19 éves korában. Ma már ötszáz faj több mint ötezer egyedét tekintheti meg a közönség – mondta Gajdos László, a park igazgatója a csütörtöki évadnyitó sajtótájékoztatón.

A tavaly 450 ezer látogatót fogadó állatkert a húszéves jubileum alkalmából ünnepségsorozatot indít, amelynek első nagyobb eseménye a húsvétkor megnyíló Andok világa lesz. A kalandparkszerűen berendezett kéthektáros épületegyüttesben és környékén elsősorban Dél-Amerika és az Andok állatvilágát mutatják be húsz faj mintegy száz egyedén keresztül: függőhidakon áthaladva például tapírok, nanduk, jaguárok, kapucinus majmok, valamint ormányos- és pápaszemes medvék lesznek láthatók szinte testközelből. A létesítményben kialakítottak egy inka templomot, amelyben az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az újdonságok sorában áprilisban az ausztrál kifutó megnyitása következik a kontinens jellegzetes állataival, így a vörös óriáskengurukkal vagy az ausztráliai vadkutyákkal, azaz a dingókkal. Idén néhány különleges állatfaj szaporulatában bíznak a szakemberek, ezen kívül több ritka állat is érkezik a parkba – jelezte a részletek említése nélkül az igazgató. Gajdos László hozzátette, velük és a már az Andok világában élő állatokkal együtt a nyíregyházi állatgyűjtemény nagysága idén elérheti a hatezer egyedet.

Az ünnepségsorozat keretében képzőművészeti és fotókiállításokat szerveznek, kedvezményeket vezetnek be, nyeremény- és utazási játékokat indítanak, és szinte ingyen, mindössze kétszáz forintos regisztrációs jegy ellenében mehetnek be a parkba azok, akik ebben az évben ünneplik huszadik születésnapjukat. A nyári hónapokban minden héten kulturális és zenei műsorral, bábszínházzal várják a kilátogatókat, emellett folytatódik a nagyon népszerű tevegelés, a madár- és fókashow; utóbbiban egyébként a két új oroszlánfóka is bemutatkozik.

Gajdos László megemlítette, a szálláshelyfejlesztés keretében márciustól a park területén lévő Hotel Dzsungel mellett a Sóstói-erdő szélén, az állatparktól három kilométerre fekvő Ózon Hotelben is megszállhatnak a vendégek. A várostól átvett szállodát ezentúl a park működteti: a 19 szobás szálló mellett játszóteret és kisállat-simogatót alakítanak ki, és felújították a létesítmény éttermét is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.