» Talpraesett Turista

Egyre több hotel tiltja ki a gyerekeket

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egyre több olyan szálloda van Európában, ahová nem mehetnek 14, 16, vagy akár 21 év alatti vendégek. Pedig a családok elég sok hasznot hoznak a hoteleknek - többet, mint az üzleti utazók.

"A gyerekek puszta jelenlététől is ideges leszek" - nyilatkozta a Wall Street Journalnak egy 33 éves hölgy vendég. Nem csak ő van így ezzel, és ezt az igényt a szállodaláncok is felismerték: a TUI AG jelenleg 250 csak felnőtteket fogadó hotelt üzemeltet, a Thomas Cook pedig 200 gyerekmentes szálloda megnyitásával válaszolt erre a konkurenciának, írja a RoadwarriorVoices.com.

Fotó: Páth Dániel

Egy berlini szociológus professzor, Hand Müller Peter így vélekedik a helyzetről: "Mivel a gyermekvállalás egyre ritkább Németországban, az emberek már nincsenek hozzászokva a jelenlétükhöz és bizonyos helyeken szinte allergiásak rájuk".

Természetesen az Egyesült Királyságban is találunk erre példát. Az Anglia és Wales területén 9 szálláshellyel rendelkező Warner Leisure Hotels már 20 évvel ezelőtt kitiltotta a 21 év alatti vendégeket. Az Egyesült Államokban ugyanakkor viszonylag kevés a felnőttbarát szálloda.

Az Economist hasonló témájú cikke szerint szerint a hoteleknek inkább örülniük kellene a hisztiző kiskorúaknak és minden összemaszatolt asztalnak. A családok sok hasznot hoznak a szállodatulajdonosoknak: a szoba pótágyakkal való családivá bővítéséért a hotel extra díjat számolhat fel, a családok több időt töltenek a hotelekben, fogyasztják a drága menüket és más szolgáltatásokat is igénybe vesznek. Többet költenek, mint az üzleti utazók, akik menőbb szállodákat választanak, de gyakran kedvezményekkel és a munka elvégzése után azonnal tovább utaznak. 

A lap szerint a gyerekek általában napközben játszanak a medencénél vagy más olyan részlegekben, ahová az üzletemberek amúgy sem tennék be a lábukat. Rengeteg más opció is létezik a gyerekek drasztikus kitiltásán kívül, például a "kevésbé gyerekbarát" szolgáltatás.

Ahogy korábban megírtuk, 2015. szeptemberétől a ráckevei Duna Relax & Event felnőtt hotelként üzemel. A szálloda fokozatosan áll át a felnőttbarát üzemelésre, jelenleg 12s kortól fogad gyerekeket, de a korhatárt hamarosan 16 évre szeretnék emelni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.