Így juthat féláron drága hotelszobához

Egy 2016 januárjában induló vállalkozás úgy akarja csökkenteni az utazók költségeit, hogy neves hotelláncok szobáit két, egymást nem ismerő vendégnek közvetíti ki.

Az, hogy mennyire olcsó szálláshelyeket vállalunk be, általában a rugalmasságon és a komfortzónánkon múlik. Míg van, akinek az a fontos, hogy egyedül tudjon pihenni, másoknak a szálláshely színvonalával kapcsolatban vannak magasabb elvárásai.

Aki az utóbbiakhoz tartozik, ha minden igaz, hamarosan olyan egyesült államokbeli hotelszobákat is meg tud fizetni, amelyekre eddig nem volt kerete - feltéve, ha hajlandó egy másik utazóval osztozni a szálláson.

 

Fotó: Hotel Normandie Los Angeles

A Winston Club nevű startup ötlete Byron Shannontól származik, írja a Lonely Planet. Az egész azzal kezdődött, hogy próbált kedvező árú szállást szerezni Airbnb-vendégének néhány plusz éjszakára egy hotelben. Azon gondolkozott, hogyan úszhatná meg a vendége minél olcsóbban a szállodai tartózkodást, amikor beugrott neki a közös szobabérlés ötlete. Kikérte egy szállodaiparban dolgozó ismerőse véleményét, és amikor pozitív megerősítést kapott, úgy döntött, szobaközvetítésbe kezd.

A fő irányelv a biztonság - mégis csak egy vadidegennel kell osztozni a szobán -, ezért a Winston Clubba csak az nyerhet felvételt, aki megbízhatónak bizonyul, a telefonszám és a bankszámlaszám mellett a közösségi médiában való megjelenést is figyelik. Akit felvesznek, többek között Washingtonban, Las Vegasban, San Franciscóban, Seattle-ben és Los Angelesben szállhat meg féláron.

A "szobatársak" nem véletlenszerűen találnak egymásra, a klub összeveti az utazók úti céljait, érdeklődési körét, és ez alapján párosítja őket.

A koncepció azért is működőképes lehet, mert sokan előnyben rászesítik a neves hotelláncokat az Airbnb-kkel szemben, ahol az is előfordulhat, hogy a tulajdonos a vendégek tudta nélkül kamerákkal figyeli az ingatlant.

Bár New York egyelőre nem szerepel a közös hotelszoba-projekt térképén, igény biztosan lenne a szolgáltatásra a Nagy Almában is. Korábban írtunk arról, hogy New Yorkban a nyári főszezonban éppúgy lehetetlen olcsón szálláshoz jutni, mint ősszel vagy télen, száz dollár alatt ez szinte reménytelen vállalkozás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek