Nem büntet többet a MÁV az otthon nyomtatott osztrák jegyekért

Nem büntet többet a MÁV az otthon nyomtatott osztrák jegyekért

December 13-tól, vasárnaptól új típusú, korszerű fedélzeti leolvasóeszközöket is használnak majd a magyar jegyvizsgálók a vonatokon, így nem fordulhat elő az, hogy kétszer fizettessék meg az utazás költségeit az Ausztria felől érkezőkkel - számolt be a Magyar Nemzet szombati száma a MÁV tájékoztatása alapján, írja az MTI.

Fotó: sunrise / Indafotó

 Korábban ugyanis megtörtént, hogy a hazai oldalon a kalauzok elavult készülékeikkel nem tudták felismerni az úgynevezett QR-kódokat az otthon nyomtatott jegyeken, így azokat nem is tudták hitelesnek elfogadni, ezért többeknek kétszer is fizetniük kellett az utazásért.

A MÁV kommunikációs igazgatósága kiemelte: az új jegyellenőrző készülékkel csak be kell olvasni az osztrák vasúttársaság, az ÖBB internetes felületén otthon nyomtatott jegyek QR-kódját.

December 13-ától egyébként a MÁV-START új menetrendje szerint közlekednek a vonatok. Óránként lesznek majd InterCity vonatok Győrbe, Budapestről pedig fél órával csökken az utazási idő Linz, Salzburg és München irányába. Jövőre pedig a MÁV-START év közben is gyakrabban hangolja a menetrendet az igényekhez és a befejezett fejlesztésekhez – áll a vasúttársaság közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek