Novemberben utazhat a legolcsóbban

Kevesen utaznak ilyenkor, a szálláshelyek és a légitársaságok csökkentik az árakat. Ráadásul nincs akkora tömeg, mint néhány hónappal ezelőtt.

November az a hónap, amikor a felkapott helyeknek is problémát jelenthet, hogy kiadják a szobákat. A legtöbb ember egyszerűen nem utazik október vége és december első hetei közötti időszakban. Ilyenkor az utolsó pillanatban is találhatunk minőségi szálláshelyeket és utakat, sokkal olcsóbban, mint az év többi részében, írja a Daily Telegraph online kiadása.

És hogy miért nem népszerű ez az időszak? Európában sok helyen már nem süt túl sokat a nap, sokat esik, ugyanakkor még a tél sem köszönt be - nincs elég hideg ahhoz, hogy délebbre vágyódjunk egy kicsit felmelegedni.

Abhimanyu / Flickr.com

 Természetesen mindig vannak kivételek. Az egyesült államokbeli New Englandben például ez frekventált időszaknak számít, sokan kelnek útra, hogy megcsodálják az őszi erdők színkavalkádját.

A Daily Telegraph öt úti célt emel ki azok közül, ahová novemberben érdemes utazni, ha el akarjuk kerülni a tömeget, és szeretnénk olcsóbban kijönni.

Velence ilyenkor azért ideális, mert nem kell turistahadak között egyensúlyozni a csatornák partjain. Persze lehet, hogy elered az eső, de ez tökéletes idő arra, hogy felkeressünk egy múzeumot - ahol valószínűleg nem kell annyit sorban állni, mint egy-két hónappal ezelőtt.

Sevillában kellemes 20 fokban fedezhetjük fel a mudejar építészet remekeit. A város szíve a történelmi Santa Cruz negyed sem olyan zsúfolt ilyenkor. (Esti programként feltétlenül meg kell nézni egy flamenco előadást - a város volt ugyanis ennek a színházzal is felérő spanyol táncnak a szülőhelye.)

A cikkben ezenkívül Barbadost ajánlják, ahol novemberben is napi 8 órát süt a nap, Tenerifét, ahol ősz végén is 22 fokos a tenger, és a legolcsóbbak ilyenkor a szállodák. Aki messzebb is utazna, Fokvárosban idézheti fel a tavaszt.

Nemcsak novemberben lehet azonban olcsón kiruccanni, egy decemberi vagy januári minivakációt is összehozhat, ha gyorsan foglal egy olcsó repülőjegyet. Összegyűjtöttük, hol nyaralhat két fő 100 ezer forintból a télen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek