Menő LED-kijelzőket kapnak a balatoni állomások

Közös felületen lesznek elérhetők a MÁV, a BAHART és a Balaton mentén járatokat üzemeltető Volán társaságok járatinformációi. Hét vasútállomás, öt buszmegálló és öt kikötő kap színes LED-kijelzőt.

A Siófoki Önkormányzat, a MÁV és a BAHART konzorciumát képviselő Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. projektje 377 milliós forintos, EU-s támogatású költségvetéssel rendelkezett. A beruházás eredményeként a balatoni utasok pontosan tervezhetik meg utazásaikat, és tájékozódhatnak a különféle járatokról, szerepel a fejlesztést végző i-Cell közleményében.

Fotó: Kispala 1994/Indafotó

Ez azt jelenti, hogy a MÁV területén hét vasútállomáson (Siófok, Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód, Balatonmáriafürdő, Balatonszentgyörgy) összesen 40 db színes, kül- és beltéri, 32-70" méretű LED kijelzőn lehet tájékozódni a menetrendről.

A siófoki önkormányzat területén öt buszmegálló kap összesen 6 db, 32"-os napelemes, kültéri, színes LED kijelzőt, ezenkívül a Balatoni Hajózási Zrt. öt kikötőjében (Siófok, Fonyód, Badacsony, Tihany, Balatonfüred) pedig 6 db kül- és beltéri, 32-50" méretű színes LED kijelzőt szereltek fel.

A kijelzők a helyi és a helyközi Volán járatokat, a MÁV valós idejű adatait és a BAHART menetrend szerinti járatait jelenítik meg. A MÁV, a BAHART és a Volánok adatait összegyűjtő központi egység Fonyódon, a MÁV informatikai helyiségében található.

A Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. által indított projekt fejlesztését az Alba, a Vértes és a Borsod Volán utastájékoztatási rendszereit is felépítő i-Cell végezte. A rendszer jelenleg tesztüzemben működik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek