Ön világutazó? Ezt a 3 dolgot mindenképp vigye magával!

Gunnar Garfors a világ összes országában járt már, mire betöltötte a 37. életévét. Elmondta, mi az, ami mindig nála van.

Gunnar Garfors 37 éves korára a világ összes országában volt már, és ő a legfiatalabb utazó, aki ezt elmondhatja magáról. Voltak nehéz helyzetek, de eddig mindent megúszott. És hogy melyik volt az a három dolog, ami segített? Egészen hétköznapi tárgyak, amelyek hasznosabbnak bizonyultak, mint gondolnánk.

Ami mindig nála van, az egy nyomtatott útvonalterv, ami az utazás részleteit tartalmazza, írja a Business Insider. Ide gyűjt ki minden hasznos információt, a szálláshelyek címén át az adott ország pénzneméig. Egy darab papír sok esetben hasznosabbnak bizonyul, mint egy laptop vagy egy iPad, hiszen a szegényebb országokban nagy feltűnést kelthet egy drága kütyükkel utazó turista, és előfordulhat, hogy ugyanazért a szolgáltatásért többet kérnek tőle.

Van, ami fontosabb egy utazónak a laptopnálFotó: Gunnar Garfors

A második nélkülözhetetlen tárgy nem más, mint egy jegyzetfüzet. Ez nagyon fontos a nyelvi akadályok leküzdésénél, ha végképp nem megy a kommunikáció, Garfors egyszerűen lerajzolja, amit szeretne. Persze ez sem mindig tökletes, mivel a világutazó saját bevallása szerint elég rosszul rajzol, és volt olyan, hogy komolyan izgult, felismeri-e a pincér a jegyzetfüzetbe felvázolt csirkét.

A harmadik legfontosabb eszköz pedig a toll. Az utazóknak sok helyen egy halom papírt kell kitölteni ahhoz, hogy egyáltalán beléphessenek az országba. Ezt a folyamatot jelentősen megkönnyíti, ha van saját tollunk, és nem kell arra várni, jhogy valaki kölcsönadja a sajátját. "Ha nincs tollad, te leszel az utolsó a sorban, és lehet, hogy több órát is várnod kell" - mondta.

A világutazó ezenkívül azt tanácsolja, hogy mindig nyomtassuk ki a jegyünket, mert nem mindenhol fogadják el az elektronikus jegyet. Elég kellemetlen internetkávézót keresni, amikor kevés az idő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek