» Talpraesett Turista

Spanyolországba megy nyaralni? Vigyázzon az értékeire!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kevés dühítőbb és kétségbeejtőbb dolog van annál, mint amikor ellopják vagy kicsalják tőlünk a nyaralásra szánt pénzünket. Különösen legyünk óvatosak, amikor olyan helyre utazunk, ahová kénytelenek vagyunk sok készpénzt vinni magunkkal. De vajon hol kell a legjobban az átverésektől tartanunk?

Egy brit pénzügyi cég friss felmérése szerint az európai nyaralócélpontok között Spanyolország toronymagasan vezet, ha a turisták átveréséről van szó. A 2000 válaszadó 20 százalékát verték már át egy spanyol nyaralás során – írja a Daily Mail.

A lehúzások közt a közönséges utcai rablást, a zsebtolvajokat és a túlszámlázó taxisofőröket említették. Ez utóbbi volt egyébként a leggykoribb probléma: az összes válaszadó 37 százalékával fordult már elő, hogy jóval többet fizettettek ki vele az utazásért, mint amennyibe az valójában került volna. De a zsebtolvajok is aktívak: a brit turisták 23 százaléka vallotta be, hogy zsebelték már ki nyaralás közben.

A turistákra szakosodott bűnözők tehát Spanyolországban vannak a legtöbben, a válaszadók 21,5 százalékát érte valamilyen atrocitás itt. A második helyezett Franciaország lett 14,8 százalékkal, Olaszországban pedig a válaszadók kicsit több, mint 10 százalékát verték már át. Meglepő, de a nagy átverők listájának ötödik helyzettje Ausztria lett – a válaszadók 8,1 százalékát verték már át, vagy zsebelték ki a sógoréknál. Görögországra 7,5 százaléknyi panasz érkezett, a legnyugisabb nyaralást pedig – a felmérés szerint legalábbis – Ciprus ígéri.

Mit tehetünk?

A zsebesek ellen érdemes spéci pénztároló övet beszerezni – nekünk ilyen van –, hasznos továbbá, ha szétosztjuk egymás közt a pénzt, így ha ki is zsebelnek, nem tudják a komplett családi kasszát kifosztani. A szállodába érve pedig azonnal zárjunk el minden pénzt és egyéb értéket, amire épp nincs szükségünk. Az átverések kivédéséhez pedig jó, ha tisztában vagyunk a legnépszerűbb módszerekkel. Ezekről itt olvashat tovább.

h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.