» Talpraesett Turista

Sajtburger a világ csodáinak tövében

Gyorséttermek a világ leghíresebb látnivalói mellett

| | Nem érkezett még hozzászólás

Azt mondják, csak két dolog biztos az életben: a halál és az adók. De fel lehetne venni a listára azt a jelenséget is, hogy a világ bármely pontjára utazva találunk egy gyorséttermet a leghíresebb nevezetesség közvetlen szomszédságában, legyen szó akár egy elegáns párizsi művészeti galériáról vagy egy több ezer éves piramisról – írja a DailyMail. A Tripadvisortól kezdve a legkülönbözőbb honlapokig olvashatjuk a turisták kétségbeesett visszajelzéseit és az értetlenkedő üzeneteket, hogy erre vajon miért is van szükség. A gyorséttermek ennek ellenére gombamód nőnek ki a világhírű a látványosságokhoz bántóan közeli helyeken.

Nehéz eldönteni, hogy melyik üzletlánc lőtt ebben a legmesszebbre, de a DailyMail összeállított egy listát azokról, akik biztosan versenyben vannak a címért.

McDonald's

A McDonald's több, mint 30 000 éttermet üzemeltet világszerte, így természetesen egyre nő a statisztikai esélye, hogy egy idő után olyan helyekre is betörnek, ahová nem kellene. Ez történt például Prágában is, ahol a Kommunizmus Múzeumának bejáratát szemelték ki áldozatul.

De nem kímélték a világ egyik legszebb tereként számon tartott Plaza de Armast sem, a perui Cusco városában. Itt azonban heves tiltakozásokkal legalább annyit sikerült elérniük a helyieknek, hogy a McDonald's egy egyel visszafogottabb, barna árnyalatúra cserélje az épületen a védjegyének számító neonsárga M-betűt.

A római Pantheon elől, Piazza della Rotondáról szerencsére már eltűnt a Meki, de máshol bőven akad még a városban, például a Trevi-kútnál, amiről épp tegnap írta a Tripadvisoron egy lett turista, hogy ez a legrosszabb McDonald's, ahol valaha járt.

Kínában sem jobb a helyzet ezen a téren, az ország déli részén, lenyűgöző környezetben fekvő Yangshuo városában például a legszebb panorámával büszkélkedő folyóparti épületbe költözött be az étteremlánc, gyakorlatilag nevetségessé téve ezzel a látképet. A Kína egyik legkülönlegesebb világörökségének számító Wulingyuan Nemzeti Parkban pedig a park kellős közepére sikerült elhelyezni egy McDonald's-ot, ahol hamarosan átadják a világ legszédítőbb üveghídját is, így biztosan nagy lesz a verseny a két látványosság között.

Párizsban egy ideig sikerült visszafogni a McDonald's terjeszkedését és megakadályozni, hogy éttermet nyissanak az Eiffel-torony lábánál, de nem sokkal később kilobbizták, hogy megnyithassanak közvetlenül a Louvre alatt, rá sem hederítve a látogatók aggodalmára, hogy milyen kellemetlen lesz majd a kajaszagban lépni be a múzeumba.

Starbucks

A Starbucks sem adta alább a McDonald's-nál: először a Tiltott Városban nyitottak kávézót 2000-ben, és bár ezt hét évvel később be is zárták egy petíciónak köszönhetően, amit fél millióan írtak alá, a lánc nyitott egy újabb helyet a kínai Nagy Fal egyik legnépszerűbb szakaszánál, a Badalingnál. 

KFC

Kolléganőnk pekingi útja után beszámolt róla, hogy ugyanitt nyitott éttermet a KFC is, akik szintén mesterek az abszurd helyek kiválasztásában, hiszen van egy éttermük a nagy gízai piramissal szemben is.

Pizza Hut

A Pizza Hut pedig úgy döntött, hogy még a KFC-t is lenyomja és ráépít egy üzlethelyiséget a KFC tetejére, hogy még jobb kilátást biztosítson a piramisra. Már izgatottan várjuk, hogy mi lesz a harmadik emeleten.

Ha arra is kíváncsi, hogy milyen meglepő szállodákat találni a világ leghíresebb látnivalói mellett, olvassa el a témában írt cikkünket is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.