Hagyja a wellneszt másra!

A május tökéletes hónap a városnézésre vagy kirándulásra. Nem kell már öt-hat réteg ruhát magunkra erőltetni ahhoz, ha huzamosabb ideig akarunk az utcán tartózkodni, ugyanakkor még nem a folyamatos ivókút- és árnyékvadászatról szólnak a kültéri tevékenységek. Tartson velünk ebben a hónapban, minden ízléshez és pénztárcához van egy jó hétvégi tippünk! Kérdőívünk kitöltésével pedig segítsen kideríteni az átlagos Travelo-olvasó hosszú hétvégékhez fűződő viszonyát. Sőt, ha szerencsés, még egy szegedi hétvégét is nyerhet.

A hosszú hétvégéken – meg úgy a hétvégéken általában – rengetegen özönlenek a wellness szállodákba, hogy aztán napokon át elő se kerüljenek a svédasztal-jakuzzi-szauna alkotta Bermuda-háromszögből. Persze nem mondjuk, hogy nem tud jól esni egy ilyen pihentető hétvége – a forró jakuzziból bámulni a Kékes-tetőt például zseniális élmény – de érdemes meghagyni ezt a foglalatosságot az őszi, és még inkább a téli időszakra.

Menjenek kirándulni!
Galéria: Hagyja a wellneszt másra!
Fotó: Northfoto

Most, hogy itt a tavasz, töltsön inkább minél több időt a szabad ég alatt! Hiszen ilyenkor van a legjobb idő, akár a hegyekben kirándulna, akár a legérdekesebb európai nagyvárosokat fedezné fel. Májusban ezért különös figyelmet szentelünk majd a Travelón a pár nap alatt bejárható célpontoknak, legyen szó túraútvonalakról vagy városlátogatásokról – de még azoknak is igyekszünk a kedvében járni, akik nem tudnak a wellness-részlegektől elszakadni.

A mi kedvenc műfajunk egyébként a városlátogatás vidéki kiruccanással kiegészítve – két nap Firenze és egy nap a toszkán vidéken, vagy Amszterdam után látogatás a tulipánföldeken és a szélmalmok között – nem hangzik rosszul, igaz? Ráadásul, ha a repjegy és a szállás megvan (aminek költségeink couchsurfinggel, otthoncserével, vagy egy jól megválasztott airbnbs lakással még tovább spórolhatunk), az étkezéseken kívül a városi programokra már jóformán alig kell költeni. Egyre több városban érhetők el az ingyenes városnéző túrák, egyetlen vonaljegy áráért pedig jobbnál jobb útvonalakt járhatunk be tömegközlekedési eszközökkel.

Velencei vaporettózás
Galéria: Hagyja a wellneszt másra!
Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto

Belföldön szintén a különböző programtípusok keverésében hiszünk. Egyik nap mondjuk bejárjuk Gyöngyös legérdekesebb látnivalóit, másnap túrázunk egy nagyot a Mátrában. Vagy éppen a pécsi városnézés után az orfűi tavak környékén töltődünk fel a természet megnyugtató látványával – számunkra ilyen egy kerek hétvége. Ja, és persze egy utazás sem lehet teljes a finom ételek és italok nélkül, így természetesen a programok mellé az adott könyék legjobb evő-ivó helyeit is ajánljuk majd. Tartsanak velünk!

Nézelődés a gyöngyösi kincstárban
Galéria: Hagyja a wellneszt másra!
Fotó: mimi / Travelo

Ön hogyan szokott hosszú hétvégézni? Ossza meg velünk a tapasztalatait ide kattintva, hogy többet megtudhassunk az utazási szokásairól!Ha szerencsés, szegedi hétvégét is nyerhet. (A nyereményt az Art Hotel biztosítja 2 fő részére szóló 2 éjszakás vouchert, melynek tartalma: büféasztalos reggeli, wellness részlegünk korlátlan használata, garázs használata és ingyenes internethasználat.)

Várja a napfényes Szeged!
Szeged az ország egyik leghangulatosabb, legváltozatosabb városa. Mi teszi vonzóvá? A belváros szecessziós és eklektikus épületei, mediterrán teraszai, nyüzsgő forgataga. Továbbá a szabadtéri rendezvények, fesztiválok széles választéka, a szegedi halászlé, a Tisza nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek, nemzetközi sportesemények és a napfény, a napsütéses órák száma itt eléri a 2200 óra/évet.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek