Hétvégi városnézés Pozsonyban a boldog békeidők hangulatában

Hétvégi városnézés Pozsonyban a boldog békeidők hangulatában

A helyiek és a turisták számára egyaránt ingyenes magyar nyelvű városnéző sétákat indít Pozsonyban a hétvégétől a Pozsonyi Kifli polgári társulás - adta hírül az MTI. A városnéző séták során az érdeklődők helyi idegenvezetők és helytörténészek kíséretében tematikus útvonalakon haladva ismerkedhetnek meg a város történetével.

A Duna Pozsonynál Fotó: Stefan W / flickrForrás: Travelo

 A túrák többek között olyan témákat járnak körbe, mint Petőfi és Pozsony kapcsolata, Pozsony és a magyarok az első Csehszlovák Köztársaság idején, vagy éppen a századforduló magyar értelmiségének pozsonyi élete. A kb. másfél órásra tervezett sétákat havonta szervezik.

A pozsonyi vár Fotó: Kurt Bauschardt / flickrForrás: Travelo

 "Hasonló tematikus városnéző sétákat már több éve rendszeresen szervezünk szlovák nyelven, és olyan nagy volt az érdeklődés, hogy úgy döntöttünk, hogy a korábban kísérleti jelleggel néhányszor már megtartott magyar nyelvű sétákat is rendszeresítjük" - mondta a kezdeményezésről Papp Sándor, a Pozsonyi Kifli egyik alapítója.

Pozsony Fotó: Stefan W / flickrForrás: Travelo

 Az első magyar nyelvű sétára most hétvégén, április 18-án szombaton invitálnak, a mottó pedig ez lesz: "A boldog békeidők, avagy minden ami az útikönyvekből kimaradt". A túra a Pozsony óvárosában lévő egykori Kossuth Lajos térről (ma Hviezdoslav tér) indul délután kettőkor, az érdeklődőket a Ganümédész kútnál várják a szervezők. A séta részletes programja itt található.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek