Görögország várja a kémkedni vágyó turistákat

Görögország várja a kémkedni vágyó turistákat

Turistákat toborozna adóellenőrnek a görög kormány - írja a CNN. Az intézkedés egyike a kormány által előterjesztett hét reformjavaslatnak.

A javaslat szerint a turisták mellett legalább két hónapos időtartamra diákokat és házvezetőnőket is alkalmaznának, hogy civil ellenőrként járjanak utána az egyre drasztikusabb méreteket öltő adócsalásoknak. A görög pénzügyminiszter elmondta, hogy a munkavégzést megelőzően az alkalmazottak egy felkészítő tréningen vennének részt, ahol megtanítanák nekik, hogyan kell vásárlóként viselkedni és ezzel megtéveszteni a "gyanútlan" eladókat. A betanítási szakaszt követően rejtett kamerával és mikrofonnal felszerelkezve vennék célba azokat a helyeket, ahol a legnagyobb az adócsalás veszélye.

 

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A pénzügyminisztérium abban bízik, hogy már a nyilvánosságra kerülő javaslat elrettenti a potenciális adócsalókat, ez ugyanis hatalmas problémát jelent az országnak: a tavalyi évet több mint 70 billió eurós (több mint 20 trillió forintos) adóhátralékkal zárták. A közelmúltban is rengetegen hagytak fel az adófizetéssel annak reményében, hogy az új kormány majd eltörli a népszerűtlen adónemeket és szemet huny a hátralékok felett is.

Az eurózóna országainak vezetői megegyeztek arról, hogy négy hónappal meghosszabbítják Görögország segélyprogramját, de mielőtt újabb összegeket folyósítanának, feltételként egy elfogadható reformterv összeállítását szabták meg április végéig. Mindeközben Görögország lassan kifogy a pénzügyi forrásaiból, amire jócskán szüksége lenne a számlák kiegyenlítéséhez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek