» Talpraesett Turista

Ingyenes lavinatanfolyamok Ausztriában

| | Nem érkezett még hozzászólás

Tanfolyamot indítottak az osztrák hegyimentők a veszélyes lavinahelyzet miatt Vorarlberg és Tirol tartományokban - írja az MTI.

A biztonságos téli sportolást népszerűsítő osztrák szervezet, a SAAC 1998 óta évente csaknem huszonöt-harminc ingyenes képzés tart országszerte, a kurzusoknak pedig eddig összesen több mint tizenhatezer részvevője volt. A szervezet nemcsak a pályán síelőkre és a snowboardosokra, hanem a kijelölt pályákat elhagyó, a mély hóban leereszkedő síelők oktatására is odafigyel. A következő kétnapos foglalkozások Vorarlbergben január 17-én és 18-án, majd január, illetve február végén és március 15-től lesznek. A hegyimentők és szakértők részvételével szervezett tanfolyamok ingyenesek, ezért nem kötelező, de ajánlott előre bejelentkezni, mivel az ötven fős kurzusok hamar betelnek.

Fotó: Andre Charland / flickr

A friss hó és az erős szél miatt Vorarlbergben nagy a lavinaveszély, Tirolban pedig a hétvége óta az ötös skálán négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben a hegyekben 2400 méter felett. A szakértők azt tanácsolják, hogy szabad terepen ne síeljenek a látogatók. A lavinahelyzet már január eleje óta kritikus, a múlt héten Vorarlbergben egy olasz síelő, Tirolban pedig két fiatal amerikai sportoló vesztette életét lavinaomlásban, Dél-Tirolban egy háromfős társaság egyik tagja veszett oda, a salzburgi Obertauernben pedig egy német turista szenvedett lábtörést a lezúduló hótömegtől.

A szakértők figyelmeztetése szerint a lavinahelyzet akár fél nap alatt is megváltozhat, ezért elindulás előtt mindenképpen tájékozódni kell az aktuális lavinahelyzetről. A túrázók nemcsak online szerezhetnek információkat, hanem a tartományi riasztási központnál (Landeswarnzentrale) SMS-ben is kérhetnek értesítést a hóhelyzetről, valamint ezen az internetes oldalon lavinafigyelő applikációt is letölthetnek a mobiltelefonjukra.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
1 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
1 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.