Már a pénzváltást is olcsóbban intézhetjük a közösség erejével

A WeSwap közösségéhez csatlakozva az eddigieknél jóval olcsóbban úszhatjuk meg a valutaváltás sokszor nagyon költséges tranzakcióját. A Jared Jesner és Simon Sacerdoti alapította cég ugyanis az a pénzváltóknak, ami az Airbnb a hoteleknek: a drága szolgáltatókat megkerülve, olcsóbban juthatunk azonos szolgáltatáshoz.

Ez hamarosan a múlté leszFotó: Anadolu Agency / Europress / Getty



Úgy működik, hogy feltöltjük a WeSwap számlánkat a rendelkezésünkre álló fizetőeszközzel, és megjelöljük, mely ország fizetőeszközére lenne szükségünk. Ezt követően a rendszer összepárosít minket valakivel, akinek pont a mi fizetőeszközünkre van szüksége, és abból az országból származik, ahová mi szeretnénk utazni, és már kész is a valutaváltás. Ha a közösség egyik tagja sem alkalmas a váltásra, a WeSwap váltja át nekünk a pénzt.

A regisztráció ingyenes, a kezelési költség egy százalék, de ha személyesen ismerjük azt, akivel pénzt váltunk, akkor teljesen ingyenes. A valutaváltás mindig a piaci középárfolyamon történik, nincs olyan trükközés az árfolyamokkal, mint ami a hagyományos pénzváltóknál megszokott.

A WeSwap jelenleg hat pénznemben (euró, dollár, font, dán-, norvég- és svéd korona) érhető el, de az ígéretek szerint év végére már 16 féle valutát válthatunk majd át. Reméljük egyszer a forint is sorra kerül. A pénzünkhöz egyébként egy WeSwap Prepaid MasterCardon juthatunk hozzá, és egyszerre többféle pénznemet is tarthatunk rajta. Az utazók emailen, Facebookon, Twitteren és LinkedIn-en keresztül is felvehetik egymással a kapcsolatot, és válthatnak egymásnak pénzt a WeSwap-en keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek