» Talpraesett Turista

Csomagként adta fel magát a gerelyhajító

| | Nem érkezett még hozzászólás
Vicces ötlet bőröndben feladni magunkat a célállomásra, így spórolva meg a repülőjegy árát, az ausztrál Reg Spiers viszont halálosan komolyan vette a dolgot. Potyautasként egy ládába zárva, a repülőgép gyomrában utazott Angliából Ausztráliába a gerelyhajító, miután nem volt pénze hazautazni az 1964-es londoni olimpiáról.

Az 1964-es tokiói olimpia 50. évfordulója kapcsán került elő ismét az ausztrál gerelyhajító, Reg Spiers története, aki potyautasként jutott haza a játékokról. Spiers egy barátja segítségével feladta magát csomagként, mégpedig utánvéttel - így ingyen utazott a repülőn Angliából Ausztráliába, igaz, majdnem belehalt. Történetét most az Index sportrovata, a Sport Géza elevenítette fel.

„Én vagyok az első ember, aki légi csomagként körbeutazta a fél világot, – és remélem, az utolsó is" – nyilatkozta hazaérkezése után Spiers a Toledo Blades nevű lapnak.

Spiers Londonba utazott, hogy kvalifikálja magát a tokiói olimpiára, ám ez nem sikerült, és a pénze is elfogyott. Az őrült terv megvalósításának egyik brit ellenfelével, John McSorley-val álltak neki. McSorley twickenhami otthonában ládát ácsoltak, amibe Spierst beszögelték. A ládát McSorley vitte ki Heathrowra, ahol utánvéttel, tehát egy penny kifizetése nélkül adták fel az Air India járatára, írja a Sport Géza.

A trükk bejött, de a nehézségek még csak ezután következtek. Spiers néhány barackkal és pár üveg gyümölcslével próbálta kihúzni a hosszú utat, de kevésnek bizonyult a betárazott ital, Mumbai repterén rostokolva teljesen kiszáradt. Összesen 63 órát töltött a ládában, szinte teljes sötétségben, de ez nem zavarta. Azt mondta, leginkább attól félt, hogy megfullad a repülőgépen változó légnyomás miatt, vagy egyszerűen megfagy a nagy magasságban. Az egyik átrakodásnál, Delhiben pedig majdnem leejtette egy targonca.

Spiers útja csomagként Perthben ért véget, egy raktárban helyezték el a ládát. Kivágta magát, majd stoppal jutott haza Adelaide-be. Kifizetetlen csomagszállítási számlája jóval több volt, mint amibe egy repülőjegy került volna.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Stará Ľubovňa (Ólubló), SzG3
18 órája
szalay3 új galériát hozott létre
Szlovákia, Levoca (Lőcse), SzG3
18 órája
cobranco élménybeszámolót írt
"Haramiák földjén" (Déli-Kárpátok)
2 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Alpokon át 11. nap
3 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.