Egy apró kis tárgy és nem fázik többé a tenyere

Pár száz forint és a zsebben is elfér. A legfőbb erénye, hogy akkor lép működésbe, amikor akarjuk, és pillanatok alatt fűteni kezd. Akár egy órán át ontja a meleget.

Most még kellemes az indián nyár, de hamarosan jönnek a csípős hidegek. Ez nem kell, hogy bárkit is megakadályozzon abban, hogy a szabadban sportoljon, kiránduljon vagy túrázzon (vagy ha elkerülhetetlen, dolgozzon). A hűvös idő egyik legkellemetlenebb velejárója a hideg-fázós tenyér, ám ez egy apró kis tárggyal orvosolható: ez pedig a zselés kézmelegítő párnácska, ami alig nagyobb egy okostelefonnál - sőt, esetenként kisebb (a képen egy narancssárga modell látható, de sok az átlátszó és a kékes árnyalatú).

Fotó: HimalayaForrás: Travelo

 A legjobb a zsebre vágni, ahonnan bármikor előkapható. A legtöbb modell belsejében zselés anyag van, kívül műanyag fedi, belsejében egy apró fémlapocskát helyeztek el, melynek megpattintásával aktiválódik és önmagától felmelegszik (aki kíváncsi, hogyan, itt elolvashatja, elég érdekes). Vannak egyszer használatosak – ezeket inkább kerüljük, hiszen nem túl környezetbarát dolgok – és többször használatosak is. Olyat is találtunk a neten, ami azt ígéri magáról, hogy ötszázszor is használható. A legtöbbnél félórás forróságot ígérnek, de tapasztalataink szerint ezt utána még bő fél óra kellemes langymeleg kíséri.

A túrázás mellett a kommentek szerint arra is bevethető, amikor a hideg autóban indulás előtt a gyerekülést fel kell melegíteni, sőt, van, aki szerint szoptató anyukáknak is beválik a melltartóba helyezve.

Mi egy túraboltban találtuk meg a nekünk leginkább tetszőt, de különböző modelleket talál itt, itt és itt is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek