A természetben sem kell nélkülöznie Oravecz Nóra bölcsességeit

Pindroch Csaba színművész, Oravecz Nóra blogger és Kubinyi Júlia népdalénekes hív inspirálódni Karancs-Medvesre és környékére, mindezt a Geogondalat mobiltelefonos applikációval.

Mindhárom helyi születésű közreműködő úgy gondolja, hogy Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetet és környékét még mindig nem ismerik eléggé az országban, ezért fogadták el a Salgótarján Helyi Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) Közhasznú Egyesület felkérését, hogy népszerűsítsék ezt a vidéket.

 

A Somoskői vár a Karancs-Medves Tájvédelmi Körzetben

Fotó: Wikipedia / Wikipedia


A GeoGondolat nevű mobiltelefonos applikáció 4 túraútvonalat tartalmaz a Karancs-Medves vidéken interaktív túravezetéssel, és miközben kirándul az ember, több író és költő gondolataival is találkozhat. Bepillantást lehet nyerni Pindroch Csaba, Kubinyi Júlia és Oravecz Nóra gondolataiba, egészen pontosan abba, mit adott nekik ez a vidék, hogyan nőttek itt fel, mit vittek magukkal, hogyan inspirálódtak a természetből és mit jelent nekik visszatérni oda.

Ha mások gondolatai már eltelítette az alkalmazás felhasználóját, maga is bátran jegyzetelhet és megoszthatja gondolatait barátaival. Az applikációt GeoGondolat néven az Android és IOS store-ban lehet ingyen letölteni.

A Karancs-Medves vidékére látógatók a kijelölt turistautakon gyalog, kerékpárral vagy lóháton járhatják körbe a vidéket. Megnézhetik a többi között Salgó várát, mely az 1200-as években épült és ahonnan csodálatos a panoráma a környező hegyekre, jó időben a Magas-Tátra is látható. A várrom Petőfi Sándort is megihlette, 1845-ös látogatása után írta a Salgó című romantikus költeményét, ezt később egy emléktáblával is megörökítették.

(Itt pedig extra tippünk azoknak, akik nem fogékonyak a magvas gondolatokra, bölcsességekre, ám szeretnek nevetni-szórakozni.)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek