Durván jön fel az Airbnb

Durván jön fel az Airbnb

Már a világ ötödik leglátogatottabb utazás- illetve szállásfoglaló weboldala a kiadó magánnyaralókat és -lakásokat kínáló Airbnb. Az amerikai Skift weboldal felmérése szerint idén továbbra is a mammutméretű Booking.com uralja a piacot, az oldalnak májusban mintegy 210 millió látogatója volt.

Második helyen a TripAdvisor birodalma áll, nemzetközi oldalainak kombinált forgalma májusban 160 millió látogatást regisztrált. A harmadik 63,5 millióval az Expedia, a negyedik 34,5 millióval a Hotels.com, és ötödik helyen áll a feltörekvő Airbnb 32,5 millió látogatójával.

Az Airbnb más apartmanfoglaló oldalakhoz hasonlóan rendkívül addiktív: a felhasználók rengeteg időt töltenek az oldalon a különböző szóba jöhető lakásokat nézegetve, jóval többet, mint egy hotelfoglaló oldalon. A csupán 2008 óta létező oldal olyan régi versenytársakat utasít maga mögé, mint az 1995 óta működő VRBO (6,6M) és az idén tíz éves Homeaway (8,4M). A teljes listát itt találja.

A mobil appok forgalma nem szerepel a statisztikában, ezért a javarészt appokon át használt szolgáltatások, mint a Hipmunk és a Hotelscombined nem került be az 5 millió látogató feletti oldalakat tartalmazó toplistába. A felmérésből a hotelek és légitársaságok saját oldalait is kihagyták, ezekről külön toplistát készítettek: a leglátogatottabb hotellánc-oldal például a Marriotté, havi 10 millió látogatóval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek